IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg gick i bräschen och gjorde två mål mot Nedansjö. IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg gick i bräschen och gjorde två mål mot Nedansjö.

IFK Sundsvall höjde tempot i andra – då hängde inte Nedansjö med

IFK Sundsvall satte sig i förarsätet för att gå vidare från grupp 4 efter tre mål i den andra halvleken i 3-1-segern mot Nedansjö.
– Det blev mycket bättre i andra då vi kom upp  i presspelet och tog betydligt fler löpningar, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.


Nedansjö var det bättre laget i den första halvleken men rådde inte på IFK Sundsvalls täta försvarsspel.
I andra tog IFK en tidig ledning genom Bleron Saluka efter ett perfekt inlägg från kanten.
Några minuter senare löpte sig Olle Nordberg fri efter en långboll från mittbacken Martin Fors och avslutade med att tunnla målvakten.
Olle stängde sedan matchen fem minuter från slutet sedan han stött in trean från nära håll på Adeb Arefs hårda inspel.
Joakim Wickberg tröstmålade därefter på en frispark och Nedansjö fick retroaktiv utdelning från den första halvleken. Tröst för tigerhjärta.

Tränarsnack:
– En match med två ansikten. De var bättre än oss i första då vi var tama framåt men säkra bakåt. Det blev mycket bättre i andra då vi kom upp  i presspelet och tog betydligt fler löpningar och tog då över matchen, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.
– En väldigt bra första halvlek från oss och det var bara målen som saknades men visst borde vi haft ledningen. I andra kroknade vi då vi bara hade en spelbar avbytare och de fick tryck på oss och gjorde ett tidigt mål.  Med tunga ben orkade vi inte komma tillbaka men kul i alla fall att vi lyckades spräcka nollan på slutet, sgäer Nedansjös spelande tränare Jonathan Söder.

Bäst på plan
I IFK Sundsvall var Oscar Moss felfri som mittback och på mitten slet Claudio Moraga åt sig taktpinnen i den andra halvleken.
Joakim Wickberg svarade för en stark insats som winger i Nedansjö plus satte en frispark på slutet. Överbetyg även till Viktor Bergman Gullmark i mittförsvaret.

IFK Sundsvall - Nedansjö IK 3-1
2020-02-29 - 08:00  - Nordichallen
1-0 Bleron Saluka (34)
2-0 Olle Nordberg (36)
3-0 Olle Nordberg (48)
3-1 Joakim Wickberg (ca 58)
Domare: Ismet Altintas
Publik: 11
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 4

Tillbaka till DM, startsida