IFK Sundsvall vann söndagens avslutande match med 4-0 över Torpshammar. Här poserar målskyttarna Bleron Sallauka (två mål), Olle Nordberg och Jimmy Söderberg tillsammans med debutanten mellan stolparna som höll nollan - Alexander Hasselmalm. Foto: IFK Sundsvall.

IFK Sundsvall pressade och stressade sönder Torpshammar – vann till slut med 4-0

Det blev en enkel resa för IFK Sundsvall mot Torpshammar.
Slutresultatet skrevs till 4-0 sedan man både pressat och stressat sönder Torpshammar.
Bleron Saluka svarade för två av målen där speciellt 3-0-pyttsen stack ut lite extra. Han tryckte sig igenom från kanten, motläggsfintade sig förbi innan med en stenhård halvvolley såg till att nätet stod som en strut bakom duktige 
Simon Thyrén.

Tränarsnack:
– Vi satte hård press då vi ville vinna boll högt upp i planen för vi jagade några måls försprång på Indal i gruppen inför den sista omgången. Vi kontrollerade i stort sett hela matchen både offensivt och defensivt och spelade som ett l-a-g, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.
– Idag satte vi en dimension vi inte hade ifjol i anfallet plus att vi tränat oss i fysiskt bättre form så det ser sjukt spännande ut för att vara så tidigt, säger Fredriks tränarkollega Olle Nordberg.
– Vi bjuder tidigt på 0-1-målet och får uppförsbacke. När vi sedan får en lättvindig straff emot oss när vår spelare och deras löper på djupet axel mot axel och deras kille bara faller. Vi hängde redan med huvudet efter 0-1 och inte blev det bättre efter straffen. Vi var inte alls påslagna idag utan det var energilöst och passningsspelet blev därefter, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan
Många var duktiga i ett spelsuget IFK Sundsvall men allra bäst var Abed Aref som löpte mycket och rätt ute på sin kant och rev upp stora sår i Torpshammars försvar. På den andra kanten var Bleron Daluka även han i prima slag och satte två "baljor".
Simon Thyrén klart bäst i ett otaggat Torpshammar och höll nere siffrorna.

IFK Sundsvall - Torpshammars IF 4-0
2020-02-23 - 18:00 - Nordichallen
1-0 Bleron Saluka (13)
2-0 Olle Nordberg (20, straff)
3-0 Bleron Saluka (31)
4-0 Jimmy Söderberg (58)
Domare: Jan Söderlund
Publik: ingen som räknade den...
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 4, jherrar

Tillbaka till DM, startsida