Indals poängräddare Niklas Nygren. Indals poängräddare Niklas Nygren.

"Nygga" nickade in Indals kvittering – målvakten Högman stod för assisten

Det blev dramatik på slutet mellan IFK Sundsvall och Indal.
Olle Nordberg gav IFK ledningen i mitten av den andra halvleken då han nickade in
Lennyns Rios inlägg​.
Målet såg ut att räcka hela vägen.
Men i den sista minuten flyttade Indal upp allt och alla utom målvakten Jonas Högman som drog iväg en lång frispark från mitten av den egna planhalvan. På den hann Niklas Nygren före en tvekande IFK-keeper och nickade in kvittering​​​​​​
.

Tränarsnack:
– En match med två ansikten. Bi hade den första halvleken där vi vaskade fram en del halvlägen men saknade den där sista spetsen. Efter pausvilan tappade vi vår effektiva press och blev lite långa i laget. Något som de utnyttjade. Starkt ändå av oss och få till en forcering och ett kvitteringsmål på slutet, säger Indals tränare Dennis Hägg.
– Vi fokuserade mest på vårt försvarsspel och satsade på snabba omställningar och var också nära att ta ledningen men Kevin Wöhrman sköt över när han kom fri. Vi hade ett läge att stänga matchen efter en omställning vid 1-0. Därefter backade vi hem lite för långt och hamnade i knät på vår målvakt vilket till slut straffade sig, säger IFK Sundsvalls nye tränare Fredrik Enqvist.

Bäst på plan:
Indals målvakt Jonas Högman styrde och ställde sitt uteförsvar och imponerade i luftrummet. Dessutom assist på kvitteringsmålet. Plus även till Niklas Nygren och Francisco Alvear  på mitten.
I IFK var Abed Aref lika bra som wingback i första som defensiv mittfältare i andra. Överbetyg även till målvakten Devid Fodor som gjorde comeback med kort varsel sedan laget saknat alla sina målvakter den här eftermiddagen. 

Indals IF - IFK Sundsvall 1-1
2020-02-16 - 11:45 - Nordichallen
0-1 Olle Nordberg (45)
1-1 Niklas Nygren (60) 
Domare: Rani Amir
Publik: 
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 4

Tillbaka till DM, startsida