Essvik vann gruppfinalen mot Kuben. Här är Danne Johansson på språng jagad av "Tigerrändernas" Arvid Nilsson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ludvig Leman Upplings läckra lobb från halva plan avgjorde. Ludvig Leman Upplings läckra lobb från halva plan avgjorde.

Ludvig Leman Uppling avgjorde gruppfinalen med en läcker lobb från halva plan

Ludvig Leman Upplings lobb från halva planen i mitten av den andra halvleken visade sig bli matchavgörande när Essvik besegrade Kuben i morgonens gruppfinal.

Ludvig Leman Uppling fick bollen på mittplan i den 42:a minuten, tittade upp och såg att Kubenmålvakten stod långt ut och lobbade läckert över honom och fixade både segern i matchen och gruppen för sitt Essvik.
Precis innan hade de grönvita fått ett mål bortdömt för hårfin offside.
Essvik hade ett spelmässigt övertag under matchens första halva men det var Kuben som hade de två bästa chanserna att ta ledningen under den första halvleken. Essvikskeepern Michel Sjödal fotparerade först ett friläge och sedan tog han ribban till hjälp efter en retur.
I den andra halvleken var det mest Kuben men paradoxalt var det då som Essvik avgjorde. Båda lagen emellertid vidare till slutspel.

Tränarsnack:
– Ingen bra prestation av oss, tycker vi slarvar och vinner för få dueller. Vi borde ha hotat deras backlinje med mer löpningar in bakom, vi fick inte till spelet centralt i plan trots numerärt överläge. En jämn match där inget av lagen skapade speciellt mycket, bara gratulera essvik och "Ludde" till ett fint mål. Ingen som stack u, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
Klicka här för att se och höra Essviks tränare Fredrik Martinssons kommentarer om matchen

Bäst på plan
Mittbacken André Sjölund och Hampus Eriksson på mittfältet höjde sig över mängden medan det i Kuben inte var något som stack ut något extra.

OBS!
Fler bilder från matchen kommer att läggas in under dagen.

Kubikenborgs IF - Essviks AIF 0-1
2020-03-01 - 09:00  - Nordichallen
0-1 Ludvig Leman Uppling (42)
Domare: Per Backlin
Publik:  52
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 2 (h)

Tillbaka till DM, startsida