Matfors anfallare Lina Lundgren gjorde en bra match. Var bara målen som saknades. Matfors anfallare Lina Lundgren gjorde en bra match. Var bara målen som saknades.

DM:s första mållösa match – inget av Matfors eller Sundsvalls FF förmådde bryta dödläget

Matfors och Sundsvalls FF föll båda i den första omgången.
Idag bjöd lagen på årets första mållösa match i DM i det inbördes mötet där lagen hade varin halvlek men inte lyckades bryta dödläget.


Tränarsnack:
– Det var en jämn och välspelad match där vi ägde den första halvleken men kom aldrig närmare ett mål än en ribbträff. I andra tog SFF över och vi fick mest jaga boll men släppte inte till något bakåt. Vi hade en utespelare i mål och hon behövde bara mota ett enda skott, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
– MIF betydligt bättre än oss i första och visade mer vilja. I andra steppade vi upp oss, vann fler dueller och höll bollen bra inom laget. Dock skapade vi inte så många chanser sånär som på ett bra frisparksläge i slutet av matchen, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Bäst på plan
Lina Lundgren var bra i Matfors anfall, det var bara målen som saknades. Försvarskollektivet ska också hyllas.
I SFF utmanade yttermittfältaren Jana Akkaoui med framgång sin back och i mittförsvaret skötte duon Fanny Häggström och Anna Törnblom sig utan några tveksamheter. Det som ändå slank igenom tog målisen Moa Persson hamd om på ett stabilt sätt.

Matfors IF - Sundsvalls FF 0-0
2020-02-23 - 09:15 - Nordichallen
Domare: Filip Lundberg
Publik: 72
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 3, damer

Tillbaka till DM, startsida