Maja Scharin satte Kovlands segerboll mot Selånger och Sara Svensson spikade igen mellan stolparna. Foto: KIF dam.

Maja Scharin matchhjälte för Kovland - satte segermålet rakt upp i X-et – och längst bak nollade Sara Svensson ett hårt kämpande Selånger

Selånger gav Kovland en full huggning med sitt ettriga spel och ständiga press på bollhållaren. Dock utan att få någon utdelning.
I mitten av den andra halvleken drev Maja Scharin bollen på mittplan innan hon avlossade ett skott som satt perfekt i Selångerkeepern Nellie Maxéns ena kryss.
SFK var ytterst nära en kvittering på slutet men Sara Svensson dök och räddade en farlig frispark nere vid sin högra stolprot.


Tränarsnack:
– Vi gör en bra matchinsats med aggressiv press, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
– Selånger stod upp bra och under den första halvleken pressade de sönder oss, var hela tiden etta på bollen. Inför den andra halvleken gjorde vi några platsändringar och då höjde vi oss spelmässigt och Maja Scharin kunde göra ett vackert mål. På slutet räddade Sara Svensson oss med att ligga som en rem och rädda en frispark nere vid sin högra stolprot, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Bäst på plan
Linnéa Jensen gjorde en fin insats i sin första match i Selångertröjan.
På Kovlands mittfält stod Maja Scharin för vårdad bollkontroll och fint passningsspel. En spelsugen Jenny Nordenberg kom in efter paus och fick fart på anfallsspelet. I målet visade Sara Svensson stabilitet och frisparksräddningen på slutet säkrade också tre poäng.

Selånger FK - Kovlands IF 0-1
2020-02-23 - 14:15 - Nordichallen
0-1 Maja Scharin (45)
Domare: Ismet Altuntas
Publik: 103
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 1, damer

Tillbaka till DM, startsida