Sidsjö-Böles tvåmålsskytt Kevin Jacobsson. Sidsjö-Böles tvåmålsskytt Kevin Jacobsson.

Kevin Jacobsson tvåmåls-skytt när effektivt Sidsjö-Böle vann gruppfinalen över Selånger

Selånger skapade chanser men det var Sidsjö-Böle som utnyttjade sina sedan man bland annat blivit bjuden på ett tidigt självmål.
I den andra halvleken spädde Kevin Jacobsson på till 3-0 med två mål och säkrade Sidsjö-Böles gruppseger och avancemang till kvartsfinal.


Selånger hade ett spelövertag mot Sidsjö-Böle under den första halvleken och skapade chanser. Men enda gången man hittade nätet var i egen bur efter ett långt Sidsjö-Böle-inkast, nickskarv och en egen spelare som förpassade bollen i eget mål.
När Selånger gick för en kvittering i andra åkte man på en omställning som avslutades med att Kevin Jacobsson gjorde 0-2.
Strax därpå dribblade Kevin Jacobsson av Selångers målvakt och rullade in sitt andra mål i tom bur. Ridå för Selånger och kvartsfinal för Sidsjö-Böle som gruppsegrare.

Tränarsnack:
– Ingen strålande insats från vår sida. Selånger spelade boll medan vi var både slarviga och passiva men de skapade knappt några farligheter. Vi hade lite tur på deras självmål. Inför den andra halvleken gjorde vi några förändringar på mitten som visade sig bli till det bättre och vi fick också ett tidigt 2-0-mål och då gick luften ur Selånger, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Vi gör en bra första halvlek men enda målet vi gör är ett självmål. När vi tryckte på i andra åkte vi på en kontring och 0-2 och strax därpå även 0-3. Vi fortsatte spela fin fotboll men kom aldrig närmare än ett ribbskott, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Bäst på plan
Kevin Jacobsson och K-W Svedin i Sidsjö-Böles anfall gick bra ihop. Bakåt visade högerbacken Taavetti Ahonen och hans kollegor i backlinjen brytsäkerhet och följsamhet.
Anders Frisendahl på Selångers centrala mittfält var den som stack ut lite extra.

Sidsjö-Böle IF - Selånger FK 3-0
2020-02-29 - 18:00  - Nordichallen
1-0 självmål (6) 
2-0 Kevin Jacobsson (38)
3-0 KJ (42) 
Domare: Omar Meqbil
Publik: 
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 3

Tillbaka till DM, startsida