Daniel Näslund satte Svartviks andra mål. Daniel Näslund satte Svartviks andra mål.

Svartvik grundlade avance-manget till semifinalen redan före pausvilan

(2020-07-30)
En bra första halvlek av Svartvik grundlade avancemanget till semifinalen i DM efter två djupledsmål.
Christoffer Nerkman och Daniel Näslund nätade och ledningen kunde till och med ha varit ett par mål större.
I den andra halvleken hade Matfors mer spring i benen och jagade kvittering men närmare än en "bortdömd" straffspark kom man aldrig.


Tränarsnack:
– Vi gör två snygga mål men framförallt var det nyttigt att få spela match igen efter långt uppehåll, några har precis kommit tillbaka efter sina semestrar. Vi gör en bra första halvlek medan det blev mer ställningskrig i andra. På det hela varvade vi bra prestationer med några mindre lyckade, säger Svartviks tränare Ahmad Khreis.
– Vi har mött två division 3-lag i träningsmatcher och idag gav vi de som inte kunde vara med då chansen att matcha mot bra motstånd. I den första halvleken blev vi alldeles för låga i vårt försvarsspel och Svartviks ledning var rättvis. I andra stod vi upp bättre och hade ett par möjligheter till reducering samtidigt som Svartvik kunnat kontra in någon boll då vi flyttade upp, säger Matfors tränare Andreas Jonsson

Bäst på plan:
Jämnt överlag i både Svartvik och Matfors även om anfallaren Gustav Salomonsson hos gästerna ska ha en extra eloge och visade att han vill vara med och kriga om en startplats i fortsättningen.

Svartviks IF - Matfors IF 2-0
2020-07-30 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Christoffer Nerkman (21)
2-0 Daniel Näslund (35)
Domare: Christer Eriksson
Ass. domare:Henrik Hörnfeldt och Jesper Löf.
Matchfakta

Tillbaka till nyheter DM 2020