14-åriga jättetalangen Carine Rugumaho satte vaket Timrås ledningsmål redan i den första minuten. 14-åriga jättetalangen Carine Rugumaho satte vaket Timrås ledningsmål redan i den första minuten.

IFK Timrå gick på knock i derbyt mot Söråker: "Siffrorna i underkant"

Redan i den första minuten utnyttjade Carine Rugumaho en försvarsmiss i Söråkersförsvaret och tio minuter senare satte Jonia Henriksson tvåan för IFK Timrå efter ett friläge sedan hon lurat en offsidefälla.

Tränarsnack:
– Vi var rejält taggade ikväll och hade kontroll på matchen från minut ett till sextio. Vi bytte spelsystem inför den här matchen och vi var klasser bättre än i våra tidigare matcher. Siffrorna var i underkant och vi släppte bara till en rejäl chans men då gjorde vår målvakt Alicia Larsson en mäktig parad, säger Timråtränaren Michael Wahlroos.
–Vi var oorganiserade då vi hade många borta och flera fick spela på ovana platser. Annars en jämn match med mycket kamp där det utnyttjade två tidiga misstag av oss, säger Söråkers assisterande tränare Stefan Öberg.

Bäst på plan
I Timrå hade Olivia Sundström och Felicia Högkvist ett bra grepp om mittfältet och både vann och fördelade bollar. Överlag en bra laginsats.
I ett jämnt Söråker var det egentligen bara utespelaren i målet, Maria Häggkvist, som är värd en extra ros för sin insats

IFK Timrå - Söråkers FF 2-0
2020-03-01 - 20:15 - Nordichallen

1-0 Carine Rugumaho (1)
2-0 Jonia Henriksson (11)
Domare: Robin Bergman
Publik: 112
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 2 (d)

Tillbaka till DM, startsida