Claes Nyman, tävlingskommitténs ordförande i MFF. Claes Nyman, tävlingskommitténs ordförande i MFF.

I Coronavirusets spår:
Medelpads Fotbollförbund avvaktar Norrlands-distriktens telefonkon-ferens på söndag

(2020-03-27)
Igår hade Medelpads Fotbollförbunds tävlingskommitté ett möte angående våra lokala serier i division 4, 5, 6 och damtrean.
Köra på som vanligt eller skjuta upp seriestarten till i mitten av juni och spela enkelserier som division 2-, 3 på herrsidan och division 1 Norrland för damer?
– Vi kör på som vanligt men sånt här kan ändras från en dag till en annan
, säger Claes Nyman, tävlings-kommitténs ordförande.
läs mer

Häromdagen beslutade Svenska Fotbollförbundet att skjuta upp seriestarterna för division 2 och 3 för herrar och division 1 för damer på framtiden. Meningen är att serierna, om Coronaviruset tillåter, kommer att sparkas igång i mitten av juni och ligorna kommer att spelas som enkelserier.
Vad som händer med de lokala serierna i Medelpad är läget status quo.
– Som läget är just nu kör vi på som vanligt med DM och träningsmatcher och vår förhoppning är att vi ska kunna spela serier med dubbelmöten. Men sånt här kan ändras från en dag till en annan, säger Claes Nyman, ordförande för Medelpads Fotbollsföbunds tävlingskommitté efter gårdagens möte.
Claes fortsätter:
– På söndag kommer vi sju Norrlandsdistrikt att ha en telefonkonferens och se vad vi kan göra med serierna häruppe. De ska ju synka med kvalspel efter seriernas slutspel.

Vad händer med Söråker Cup som ska gå av stapeln 18-19 apri?
– Det är ett par lag som är oroliga av att inte cupen blir av men om läget är detsamma då som nu som kommer vi definitivt att köra, lovar cupgeneralen Nermin Zulovic.
"Zulan" fortsätter:
– Det är klubbar på division 2- och 3-nivå som gärna hade velat varit med i Söråker Cup men vi har inte möjlighet att utöka den med fler lag. Kanske kör vi en egen med förbundslagen lite senare.