Nillas sista slantsingling. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Efter dryga tusen kamper – Nilla har dömt sin sista match

(2020-09-20)
Efter dryga tusentalet matcher.
Nu blåser Nilla (döpt Nils-Erik) Sjöberg av sin sista, efter 22 år som domare i Medelpad.
Nu lägger han pipan på hyllan.
–Någon gång måste det ju ta slut, kommenterar domarlegenden.


Idag var det sista matchen som domarlegenden Nilla Sjöberg från Alnö skötte rodret och då tillsammans med sina assisterande Linda Söderberg och Ismet Altuntas avslutades en lång domarkarriär. Och den avslutades med ett västraderby på Ånge IP.
Lokalfotbollen fick en kort pratstund med honom innan den sedvanliga duschen och inrapporteringen av matchfakta och min första fråga var.

Tror du att saknaden blir stor nu när du slutar?
– Klart man kommer att sakna allt det här, men någon gång måste det ju ta slut, blev hans svar på direkten.

Hur många matcher har du dömt genom åren?
–Jag vet inte riktigt, men det är en bit över tusen (1000).

Vi leker med tanken att det är det rätta antalet matcher, fast säkerligen ännu fler. Då har han varit på fotbollsplanen i 62 hela dygn i ledande befattning, slå det ni.

Är det någon speciell match du kommer ihåg? Tuff, hård eller kanske bara en lätt "promenad i parken"?
– Nä, inte någon speciell match direkt, men speciella spelare som till exempel Östavalls nuvarande tränare David Nordberg, Fränstas målskytt av rang Jerry Backlund och Ljungas Gunnar Westberg. Killar som aldrig gnällt eller varit otrevliga på plan utan alltid haft glimten i ögat och förstått att man gör fel som domare ibland.

Kloka ord från en matchledare som vi nu lyfter på hatten och önskar lycka till i framtiden,vad han än må ta sig för efter ”domar- pensioneringen”.
Jag säger tack för att jag fick störa några minuter medan han lägger ner avskedsgåvan från Ånge IF efter matchen i sin väska.
Kanske tar han fram gåvan redan i morgon och bjuder någon i närheten på nått smarrigt, det var nämligen en speciell receptbok han fick.
Vi från lokalfotbollen säger tack för allt du gjort för fotbollen i Medelpad både som spelare och domare och hoppas vi ses på någon matcharena i framtiden.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

En nöjd domarlegend efter sista matchen. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu