Ifjol klädde Kovland av dåvarande Elitettanlaget SDFF i DN-finalen med hela 6-1. De siffrorna får vi knappast se i kvällens final. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sommar, sol & DM-final
– SDFF favoriter


(2020-06-22)
Ikväll spelas den emotsedda DM-finalen på damsidan mellan SDFF och Kovland.
Ett riktigt prestigemöte då lagen i år spelar i samma division, men i olika serier.
Därför är kvällens möte synnerligen intressant om vi vill veta vilka som är "bäst i Medelpad".
Tyvärr blir det en final utan publik så här i Coronatider.


Den har skjutits upp ett par gånger på grund av Coronapandemin. Men nu ska i alla fall damernas DM-final spelas.
Ikväll avgörs det om årets distriktsvinnare på damsidan heter Sundsvalls DFF eller Kovlands IF. Ifjol vann de sistnämnda med hela 6-1 trots att man spelade i division 2 och SDFF i Elitettan.
Nu spelar lagen i samma division, om än i olika serier, och som jag ser det en helt öppen historia även om årets favoritskap får ligga på "stadslaget" som redan är igång med sitt seriespel och imponerade kraftigt i sin premiär mot Ljusdal, 5-0. Kovland i sin tur sköt på sin premiär och flyttade den till i början av augusti och lirar sin första seriematch först nu på fredag borta mot Ope. Där är anledningen till att jag tror det unga SDFF-laget tar hem det hela, en match i benen redan kan bli avgörande. Men spännande kommer det oavsett att bli.

Såg på Medelpads Fotbollförbund att DM-finalen ännu inte ligger inne på deras kalender men den kanske kommer att göra det under dagen? 
Tyvärr spelas denna final inför lyckta dörrar då Coronaeländet fortsätter att ställa till det. Synd, för den här matchen hade kunnat dra storpublik. Inte minst med tanke på det vackra vädret.

Texten kan komma att uppdateras

Tillbaka till DM 2020