Målvakten Isabell Nordlund är en av tre Härnösandsspelare som lämnade för SDFF. Målvakten Isabell Nordlund är en av tre Härnösandsspelare som lämnade för SDFF.

Härnösands SK drar sig ur Norrlandsettan – kritiska till SDFF


(2020-01-20)

Härnösands SK tvingas drar sig ur.
Ett stort spelartapp gör att man inte känner sig konkurrenskraftiga i en så pass hög serie som division 1 Norrland.
Bland annat har klubben tappat tre spelare till Sundsvalls DFF.
– Vi är kritiska till att man gick in och värvade vår målvakt, säger HSK:s ordförande Hans Backlund till Allehanda.


Ifjol landade ett ungt Härnösands SK fyra i division 1 Norrland. Och det som nykomlingar.
Nu tvingas ångermanlänninarna dra sig ur serien. Orsaken stavas brist på kvalitiva spelare.
"Styrelsen för Härnösands SK vill härmed informera om att klubben tvingats ta ett beslut, att avsäga sig platsen i div I norra och börja om i lägre seriespel" skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Diskussionerna har på slutet gått som så att vi inte kan genomföra en division 1-serie på grund av att vi tappat så många spelare. Sedan finns det inget upptagningsområde här och det finns inga fotbollsgymnasieskolor i Ådalen som vi kan samarbeta och jobba med. Det känns givetvis i hjärtat både från styrelse och ledare. Men nu har vi knutit nävarna och blickar framåt och inte bakåt, säger HSK-ordföranden Hans Backlund till Allehanda.

Hela tio spelare har lämnat sedan fjolårssäsongen av olika anledningar. Bland annat gick trion Isabelle Nordlund (mv), Linnéa Kvarnberg och Linnéa Strand till Sundsvalls DFF. Något som Hans Backlund inte ser med blida ögon.
– Det var ju grunden när SDFF går in och värvar tre stycken när man spelar i division 1 är det klart att det påverkar och det blir oroligt hit och dit. Vi är kritiska till att man gick in och värvade vår målvakt (Isabell Nordlund, reds anm) från oss direkt, säger Backlund.
Enligt Backlund kommer inte HSK att "lägga sig ner och dö":
– De som är kvar nu kommer bilda stommen i det nya laget och sedan fyller vi på med yngre spelare. Vi har alltid varit självförsörjande i alla tider förutom när vi gick upp i ettan. Vi börjar om och siktar på det igen. Vi har kvar alla ungdomslag nedåt och har bra ledare som sköter lagen. I och med att det inte finns något upptagningsområde så måste vi vara självförsörjande, avslutar Hans Backlund.

Lokalfotbollen har sökt SDFF:s ordförande Mikael Torstensson men han har inte återkopplat men säger så här till Allehanda.se:
– Vi har ju pratat med dem och vi är kompisar med dem ändå. Sedan är det klart att de kan ha synpunkter. Vi har, och kommer aldrig ha, någon ambition att värva sönder något lag.
Torstensson fortsätter:
– Målvakten Isabell Nordlund är väl den enda som är en egentlig värvning. De andra har kommit till oss självmant, så det är inte så att vi har värvat sönder dem. Det är ju tråkigt så klart att de tvingas dra sig ur, vi vill ju att de ska vara kvar så klart, avslutar Torstensson.

I skrivande stund ser det ut som att det blir Ope IF som kommer att ersätta Härnösands SK i division 1 Norrland där nykomlingarna Kovlands IF huserar. SDFF deltar i division 1 Norra Svealand i år.

Åter till div 1 Norrland, damer