Emma Westlund tränar Kovland tillsammans med sin far Anders. Emma Westlund tränar Kovland tillsammans med sin far Anders.

Kovland debuterar i div. 1 Norrland ikväll: "Nöjd med lagbygget"


(2020-06-26)
Ikväll begår Kovlands damer sin premiär i division 1 Norrland.
På menyn står Ope borta.

– Alltid hårda duster mot dem men jag tror vi vinner idag, säger Kovlands tränare Emma Westlund, som även är nöjd med årets lagbygge.

För tre år sedan vann Kovlands damer division 2 Mellersta Norrland och kvalificerade sig för spel i ettan. Men ekonomin gjorde att klubben tvingades tacka nej till uppflyttning och fick som "tack" för det tvångsnedflyttning till vår lägsta lokala serie.
Efter två raka seriesegrar hamnade man åter i samma läge men den här gången valde Kovlands IF att tacka ja för spel i "ruinserien" division 1 Norrland för damer.
Då kom Corona mitt under försäsongen i vinter vilket gjorde att vårspelet i stort sett ställts in och det hela kommer att avgöras som en enkelserie, elva matcher per lag.
– Skulle nog säga det är en nackdel för oss att det är en enkelserie men det är samma lika för alla så bara gilla läget och ge 100 procent i varje match, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Kovland fick sin premiär framskjuten till efter sommaruppehållet vilket gör att man går in till den här matchen lite som ett blankt papper.
– Men vi fick en genomkörare i DM-finalen och även om det blev en förlust mot SDFF kändes det som om vi är redo för vår seriepremiär, säger Emma Westlund.
Trots att Kovland är nykomlingar nämns man med respekt av de övriga klubbarna i serien där Notviken och Team TG är klara favoriter i förhandstipsen där de senare inledde också med en 10-1-seger mot Kågedalen.
– Det är verkligen en komplimang att våra motståndare tror på oss men vi är som sagt nykomlingar, vi har satt en målsättning att komma på övre halvan så får vi se vart vi landar.

Har då Emma någon koll på motståndarna i årets serie?
– Vi har väl inte någon större koll på dem då vi aldrig varit i den här serien men vi har en spelare, Jonna Wistrand, som har stenkoll så vi lyssnar på henne (skratt).
Det är en hel del nya i årets Kovland, och som vanligt har man värvat spelare med rutin.
– Vi är såklart nöjda med bygget av laget inför i år. Blandat yngre med äldre spelare, och som du nämnde, mycket rutin.
Hur är då läget i truppen inför kvällens premiär?
– Har något bortfall, bland annat är vår skyttedrottning Jenny Holmgren (f d Nordenberg) på bröllopsresa och nån är sjuk.
Ett aber?
– Är glad att vi har en bredtrupp och inte orolig då vi har nån borta. Vi anser att alla spelare är viktiga och ikväll får andra chansen att visa framfötterna.

Och hur går det mot Ope ikväll?
– Jag vet att tjejerna och vi i ledarstaben kommer göra allt för att plocka med oss tre poäng innan sommaruppehållet. Alltid hårda duster mot Ope men jag tror vi vinner idag.
Avslutningsvis. Något i övrigt som är värt att veta om er inför premiären?
– Vi fortsätter som KIF alltid ha gjort med glädje i det mesta vi gör. Detta år kommer bli hårdare än nånsin sen vi startade laget men vi ser framemot en spännande säsong, säger Emma Westlund som i år delar tränarskapet med pappa Anders.

Angelica Lindholm-Forsell, eller "Angen" kort och gott är ett prima nytillskott i år. Angelica Lindholm-Forsell, eller "Angen" kort och gott är ett prima nytillskott i år.

Så här har Kovland värvat och tappat inför säsongen i division 1 Norrland:

Tränare: Emma Westlund (3:e säsongen och Anders Westlund (ifjol assisterande tränare).
Nyförvärv: Sara Wexén (Sundsvalls DFF), Denice Persson-Feist, Angelica Lindholm-Forsell, Maja Scharin och Amanda Hamrin (Selånger FK) samt Isabelle Lindgren (comeback, senast i Sundsvalls DFF).
Förluster: Veronica Söderström (slutar).