Det blir blott en match innan sommaruppehållet för Ida Mercheant och hennes lagkompisar i Kovland. Det blir blott en match innan sommaruppehållet för Ida Mercheant och hennes lagkompisar i Kovland.

Idag skulle Kovland ha premiärspelat – men istället blir det bara en enda match före sommar-uppehållet


(2020-04-17)
Idag skulle Kovland ha premiärspelat i division 1 Norrland.
Men så blir det nu inte då vårsäsongen "stryks" och man i år bara kommer att spela en "halv" säsong.
– Ja, vi skulle ha suttit i bussen på väg upp till Luleå för möte med Notviken nu, säger tränaren Anders Westlund när Lokalfotbollen får tag i honom.


Idag var det meningen att Kovland skulle begå sin seriepremiär i division 1 Norrland.
– Ja, vi skulle ha suttit i bussen på väg upp till Luleå för möte med seriefavoriterna Notviken nu men så blir det av förklarliga skäl inte, säger tränaren Anders Westlund när Lokalfotbollen får tag i honom.
Hela fotbollssäsongen har blivit, och blir, omkullkastad på grund av Coronaviruset. Precis som herrarnas division 2 kommer damernas division 1-serier att spelas i enkelmöten då seriestarten flyttats fram. När det gäller för premiäromgången i Norrlandsettan är det den 14 juni som gäller. Dock inte för vår representant Kovland som istället tar emot Notviken på Ånäsvallen den 2 augusti.
– Matchen mot Notviken kom vi överens om att det var bättre att spela efter sommaren. Det blir ju ändå ett nog långt uppehåll ! Får också en vecka till att vänta ut coronan, säger Anders Westlund.

Det betyder att KIF-damerna bara spelar en enda match innan sommaruppehållet och det blir mot Ope på bortaplan den 26 juni.
– Alla tycker väl naturligtvis det är tråkigt att spela en halv säsong men med tanke på varför så är det bara att gilla läget, fotboll är en parantes i jämförelse med liv och hälsa men givetvis hade det varit enormt roligt och spännande att mäta krafterna mot seriefavoriterna idag. Förutom några små skavanker här och där så ser det bra ut i laget med med bra konkurrens och alternativ på i princip alla platser. Erica Persson har också kommit igång efter sin matiga bandysäsong, säger Anders Westlund.

Serien består i år av elva lag då Sunnanå SK valde att tacka ja till den vakanta platsen i Elitettan efter Kungsbacka som dragit sig ur och inget av de tillfrågade lagen i tvåan (bland annat Heffnersklubban) valt att tacka ja till att kliva upp ett hack i seriesystemet.
Det betyder fem hemma- och lika många bortamatcher. Utom då för Själevads IK som bara fått fyra hemmamatcher märkligt nog. Nu har Ö-viksklubben skickat en skrivelse till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté för att be dem se över det orättvisa i lottningsproceduren. Skulle förvåna mycket om de inte får gehör för sitt logiska påpekande.
För Kovland gäller i skrivande stund DM-finalen mot SDFF den 15 maj som nästa uppgift.

• Spelprogram med mera

Åter till div 1 Norrland (d)