Sara Wexén tvingades lägga ner sin målvaktskarriär och sadla om till utespelare. Då fick hon inte plats i SDFF utan har nu gått över till Kovlands IF i samma division. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sara Wexén fick inte plats i SDFF som utespelare – nu klar för Kovland: "Har en stor potential"


(2020-02-04)
Sara Wexén tvingades lägga av med att vakta målet på grund av en höftskada.
När hon sadlade om till utespelare fick hon ingen plats i SDFF utan valde att träna med Kovland.
Där har hon nu fått kontrakt.

– Sara har imponerat på träningarna och visat att hon har en stor  potential att bli en riktigt duktig spelare, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Lokalfotbollen intervjuade för ett par veckor sedan SDFF:s målvakts-talang Sara Wexén sedan hon fått det definitiva beskedet om att en höftskada sätter stopp för burväktandet. Vad att göra? Lägga av? Nix, Saras kärlek till fotbollen var för stor och hon kunde fortfarande springa så hon sadlade helt enkelt om till utespelare. Där fick hon inte plats i SDFF utan började träna med Kovlands IF. Och där var hon välkommen och efter några provträningar har nu KIF skrivit kontrakt med 19-åriga Sara.
– Ja, Sara är klar för oss, bekräftar Kovlands tränare Emma Westlund.
Emma fortsätter:
– Sara har imponerat på träningarna och visat att hon har en stor potential att bli en riktigt duktig spelare. Hon har många fina kvaliteter som vi hoppas hon ska kunna utveckla ännu mer hos oss. Vi ska ge henne de bästa förutsättningarna och vi är stolta över att hon väljer just oss.

Till Silly season

Tillbaka till div 1 Norrland