SDFF tappar efter degraderingen från Elitettan Selångerfostrade duon Olivia Wänglund och Wilma Wärulf. Olivia norrut till allsvenska Piteå medan Wilma drar söderut till Brommapojkarna i Stockholm.
SDFF tappar efter degraderingen från Elitettan Selångerfostrade duon Olivia Wänglund och Wilma Wärulf. Olivia norrut till allsvenska Piteå medan Wilma drar söderut till Brommapojkarna i Stockholm.

SDFF tappar två stöttespelare – Olivia Wänglund till allsvenska Piteå och Wilma Wärulf till BP

(2019-12-05)
SDFF tappar två av sina absoluta stöttespelare.
Olivia Wänglund väljer allsvenska Piteå medan Wilma Wärulf flyttar till vår kungliga huvudstad och spel med Brommapojkarna i Elitettan.

– Det känns rätt i tiden för mig och jag förberedd på att ta jobbet för en plats i laget, säger den Selångerfostrade Olivia Wänglund till Piteå IF:s hemsida.
 

Sundsvalls DFF tappar två stöttespelare.
F19-landslagstjejen Olivia Wänglund har fångats upp av allsvenska topplaget Piteå IF, SM-guld 2018 och sexa i år medan Wilma Wärulf flyttar sina bopålar till den kungliga huvudstaden för spel med Brommapojkarna i Elitettan.
– Jag har hört mycket bra om Piteå IF DFF och dessutom fått ett jättebra bemötande från klubben som också har en bra historik om att utveckla spelare. Det känns rätt i tiden för mig och jag är förberedd på att ta jobbet för en plats i laget, säger den Selångerfostrade Olivia Wänglund till Piteå IF:s hemsida.
Olivia som de tre senaste säsongerna utsetts till Medelpads bäste fotbollsspelare och nu kommer att kampera med bland annat Ellen Löfqvist som lirat i Alnö IF och SDFF innan flytten norrut för ett par år sedan.
Piteås sportchef Leif Strandh är givetvis nöjd med sitt "kap":
– Olivia är en spännande spelare som vi ser fram emot att jobba med och vi är glada över att hon valde Piteå IF DFF i konkurrens med andra klubbar.

Även SDFF:s lagkapten Wilma Wärulf har varit påpassad av fler klubbar, bland annat allsvenska Djurgården. Men valet föll till slut på Brommapojkarna i Elitettan.
– Det känns bra att ha tagit beslutet efter den här hösten när jag funderat så mycket. Det är mycket som spelar in men främst har jag tänkt på vad som kommer passa mig bäst och var jag kommer trivas på och utanför planen. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt, säger ytterbacken till ST-sporten. Wilma som precis som Olivia är fostrad i Selånger.
Wilma fortsätter:
– Beslutet har varit svårt, det är första gången jag ska flytta från stan så det kanske gör det extra svårt. Men jag har fått en bra bild av föreningen, de verkar seriösa och vill uppåt, säger förre GIF-stjärnan Magnus "Fimpen" Svenssons dotter.

Tillbaka till div 1 Norra Svealand, damer