Sofia Lindmark blir kvar i Elitettan. Sofia Lindmark blir kvar i Elitettan.

SDFF värvar Sunnanås lagkapten: "Kreativ mittfältare"

(2020-12-04)
SDFF fortsätter att se om sitt hus.
Nu har man gjort klart med mittfältaren Sofia Lindmark som ansluter från Sunnanå SK.
– Trots att hon bara är 21 år har hon gjort fem säsonger i Elitettan och division 1, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy.


I början av veckan kunde SDFF presentera två nyförvärv utifrån.
Idag kan klubben presentera ytterligare en. Det är 21-åriga mittfältaren Sofia Lindmark som lämnar sin moderklubb Sunnanå SK till förmån för just SDFF och blir därigenom kvar i Elitettan då Sunnanå och SDFF möts i hissen.
– Trots sin ungdom har hon gjort fem säsonger i Elitettan och division 1 och spelade den gångna säsongen samtliga matcher för Sunnanå i Elitettan och gjorde bland annat fyra mål, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy.
"Micke" fortsätter:
– Vi behöver få in mer kreativitet i laget och Sofia är en spelare med många bra offensiva egenskaper. Hon har ett utpräglat spelsinne, bra skott och kan slå de avgörande passen som krävs på den här nivån.

Så här säger Sofia Lindmark själv om övergången till ST-sporten:
– Sunnanå är min moderklubb och där jag spelat hela livet. Men jag vill fortsätta att spela i Elitettan. Jag har fått väldigt bra intryck av både tränare och sportchef. Jag gillar hur de ser på mig och vad de har för tanke med laget. De vet vad de vill, det känns som en bra förening. 

Tillbaka till Nyheter div. 1 Norra Svealand 2020