Maja Medelberg kliver på i en närkamp i mötet mot IFK Östersund när Selånger förra gången spelade division 1-fotboll, 2019 - och då i div. 1 Norrland. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Stefan Wickström blir åter tränare för ett division 1-lag. Stefan Wickström blir åter tränare för ett division 1-lag.

Selånger tackar ja till spel i division 1 Norra Svealand: "Tar sats mot en tuff utmaning"

(2020-12-10)
I tisdags fick Selånger en inbjudan från Svenska Fotbollförbundet om att ersätta Kovland i division 1 Norra Svealand.
SvFF krävde svar senast torsdag och igår kväll efter ledar- och spelarmöten valde man att tacka ja till den vakanta platsen.
– Vi t
ar sats mot en tuff utmaning, säger tränaren Stefan Wickström.

Ibland kan det blir snabba puckar även inom fotbollen.
Efter det att Kovland drog sig ur spel i division 1 Norra Svealand gick en förfrågan i tisdags om att ta den vakanta platsen. Selånger hade tills idag torsdag att fundera på.
Efter ett par möten mellan styrelse, lagets ledare och spelare valde man igår kväll att tacka ja.
Vi tar sats mot en tuff utmaning och vi kom gemensamt fram till att tacka ja till uppflyttningen och det var ett enhälligt beslut, säger tränaren Stefan Wickström.
"Wickan" fortsätter:
– Det blir en helt annan målsättning 2021. Från att vinna tvåan blir det nu att försöka hålla oss kvar i ettan. Vi har ju varit ett division 1-lag tidigare så vi vet vad som krävs.

Så här skriver klubben på sin hemsida:
"Efter en par möten under gårdagen så beslutade föreningen att tacka ja till den vakanta platsen i div 1 Norra Svealand.
Vi hade först en förfrågan till spelarna vad de tyckte och sen möte med ledare i laget, spelarråd och styrelsen.
Efter att ha  diskuterat innebörden - sportsligt/ekonomiskt/ av att tacka ja eller stanna kvar i div 2 så kom vi tillsammans fram till att tacka ja.
Så vi tar sats mot en utmaning som är tuff men även stimulerande!
Väck med Covid så skall vi börja vår resa mot detta
Håll er friska ALLA".

Hur är då läget i spelartruppen i skrivande stund?
Selånger tappar sin stjärna Frida Olsson till SDFF plus trion Julia Holmlund och Wilma Gustafsson (studier i Umeå) och Wilma Söderberg (studier i Gävle). Av de tre är det bara den sistnämnda som skrivit på för en annan klubb, IK Huge. Dessutom har Jenny Edström dragit korsbandet och lär inte bli att räkna med förrän till hösten.
Klara nyförvärv så här långt är, som Lokalfotbollen redan skrivit om, trion Denice Feist Persson, Jenny Eriksson Palmgren och Angelica "Angen" Lindholm Forsell som återkommit från Kovland.
– Vi jobbar på fler spelare från Kovland och andra föreningar men kommer inte att tokvärva bara för att vi kommer att spela i division 1. Vi tror mycket på de spelare vi redan har och att komplettera dessa med några förstärkningar, säger Stefan Wickström.

Tillbaka till Nyheter, div. 1 Norra Svealand 2020