Alnös tre återvändare inför säsongen 2020. Fr v. Maya Hulinder. Zoe Tomley och Engelina Nygren.

Morgan Sahlin ny tränare i Alnö dam plus sex nya och nygamla spelare i truppen

(2020-06-07)
Alnös damer har en ny tränare i form av Morgan Sahlin och föreningen har även gjort klart med ett antal nyförvärv, där tre av dem är återvändare till moderklubben.
– Roligt och värdefullt, säger den nye huvudtränaren inför seriestarten hemma mot Krokom/Dvärsätt den 14 juni 


Alnö preparerar sig inför den stundande seriestarten. Med tanke på Coronaeländet har lagen i division 2 Mellersta Norrland, och alla övriga serier förstås, fått vänta på att kicka igång seriespelandet. För Alnö väntar Krokom/Dvärsätt hemma på Släda söndagen den 14 juni.
Tränaren Kent "Gus" Gustafsson har lämnat för seriekollegan Selånger FK och ny ansvarig är Morgan Sahlin, 48, som har Jan Sundin och Thomas Gustafsson som assisterande. Den senare fungerar även som målvaktstränare.

Alnö har sex nytillskott inför årets säsong. Dessa är:
Sandra Hådén:
19-årig målvakt som senast spelade i SDFF men har även ett förflutet i Heffnersklubban.
Miriam Wiklund:
16 år. Kan spela på flera platser i laget men helst på mittfältet. Kommer från Bik SK i Härnösand.
Maya  Hulinder:
21-årig mittfältare som återvänder till moderklubben efter att ifjol varit med om att föra upp Umeå IK till Damallsvenskan.
Engelina Nygren:
26 år. Rutinerad mittfältare och anfallare som återvänder efter ett par säsonger i IFK Östersund och division 1.
Zoe Tomley:
En tredje återvändare. 21-årig mittfältare alternativt anfallare. Konståkningslöfte som pluggade i Övik och då spelade med Domsjö IF i division 1.
Frida Sandström:
28-årig försvarsspelare som ifjol fick säsongen spolierad på grund av skada. Kan räknas som ett nyförvärv i år. Tillhör de rutinerades skara.

Så här säger tränaren Morgan Sahlin och hans assistenter om nytillskotten på klubbens hemsida:
"Mycket roligt samt värdefullt att vi kan presentera en rad nya och nygamla tjejer som får känna på glädjen som finns ute på släda, och som kommer tillföra mycket till den  unga, duktiga och spelskickliga truppen.
Tjejerna som både genom sitt sätt att vara, samt genom stor fotbollskunskap och meriter är varmt välkomna. Och flera av tjejerna har Alnö som moderklubb,  vilket är glädjande".

Tillbaka till div. 2 Mellersta Norrland, damer