Jenny Olofsson gjorde ett av Söråkers märkliga mål mot Njurunda. Jenny Olofsson gjorde ett av Söråkers märkliga mål mot Njurunda.

Njurunda tog ledningen i derbyt men tre dråpliga Söråkermål vände på tillställningen

(2020-08-16)
Söråker kunde vinna nykomlingsmötet på Gumsekullen mot Njurunda och man gjorde det efter tre märkliga mål. Ett långskott från halva planen och två bollar i kryssribban som sedan studsade in via hemmakeepern.
– Ja, det var tre dråpliga mål, höll Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist med om.


Två poänglösa nykomlingar möttes på Gumsekullen i höststarten och det började bäst för hemmalaget då man tog en tidig ledning sedan Selina Stolt rundat målvakten och rullat in bollen.
Men därefter började det häxa rejält för Njurunda.
Först ett långskott från halva planen från Emma Lindahl som studsade över målvakten och in och det skulle bli etter värre efter paus.
I den 69:e minuten provade Moa Danielsson från distans, bollen tog i kryssribban och studsade sedan in via den olycklige hemmakeepern.

Med kvarten kvar nickade Jenny Olofsson en hörna upp i den andra kryssribban men med samma resultat, den studsade sedan in via NIK-keepern.
Söråker kunde därmed ta sin första historiska seger på division 2-nivå medan Njurunda får vänta ett tag till på sin.

Tränarsnack:
– Vi gör en helt OK match och har ett bra grepp när de gör mål på sitt första avslut. Spelmässigt var vi värda en poäng men vi måste bli vassare och samtidigt stänga till bakåt. Vi är ett ungt lag som gör misstag och vi kommer att göra fler under säsongen så jag vill inte hänga ut några som gör det, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.
– Det här var en ganska dålig fotbollsmatch och det märktes att vi inte är något naturgräslag. Det blev mest en massa stök & bök och inte mycket konstruktivt spel. Och när det gäller våra fullträffare? Ja, det var tre dråpliga mål, säger Söråkers assisterande tränare och lagledare Sven Lagerqvist.

Bäst på plan:
I Njurunda ska Tova Stolt och mittbacksparet Meja Lauritzen och Alva Brännström framhävas.
Söråkers högerback Emma Lagerqvist gjorde få misstag och hade två distansskott som så när resulterat. Debutanten från U-laget, Cornelia Lundgren, gjorde riktigt bra ifrån sig ute på sin vänsterkant.

Njurunda IK - Söråkers FF 1-3
020-08-16 - 13:00 - Gumsekullen

1-0 Selina Stolt (11)
1-1 Emma Lindahl (34)
1-2 Moa Danielsson (69)
1-3 Jenny Olofsson (75)
Domare:
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 2 Mellersta Norrland​​​​​​​