Alicia Holmberg räddade Selånger mot jumbon med sina två mål. Alicia Holmberg räddade Selånger mot jumbon med sina två mål.

Jumbon Njurunda gav topplaget Selånger en
rejäl kamp


(2020-08-30)
Matchen:
Topplaget Selånger fick ingen "walk in the park" på Gumsekullen mot jumbon Njuurunda under söndagseftermiddagen.
Moa Persson gav hemmalaget ledningen efter dryga kvarten sedan hon tagit emot ett uppspel på högerkanten, drivit in i plan och avlossat ett skott som satt perfekt i bortre.
Tyvärr för hemmalagets del fick man inte rida länge på framgången då Selånger kvitterade ganska omgående då Alicia Holmberg fick till en hedelig gammal tåfjutt som gick in mellan benen på NIK-målvakten.
Det tog tio minuter in i den andra halvleken innan topplaget var förbi i målprotokollet och då genom flicklandslagsspelaren Frida Olsson på egen hand som vände runt inne i straffområdet och prickade in bollen.
Tio minuter senare centrade Felicia Lindström in bollen till Alicia Holmberg som som placeerade in sitt andra mål för dagen och kunde säkra segern.
Njurunda gjorde det oortodoxa genom att byta målvakt i paus. In med 1Lisen Hafstad och hon visade sig på styva linan när hon räddade en straff från Frida Olsson.

Tränarsnack:
– Vi möter ett lag som är bättre än oss men vi lyckade sfå dem aningen frustrerade och irriterade, inte minst efter vårt ledningsmål. Vi kämpade och slet och gav dem inga onödiga ytor men de har några individuellt skickliga spelare som kunde avgöra för dem. Jag är ändå stolt över tjejjernas insats idag och på slutet hade vi ett par kontringar som kunnat ge oss ett reduceringsmål och då vet man aldrig, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.
– Vi lyfte oss något i andra halvlek efter en otroligt svag första. Men all cred till Njurunda som kämpade, slet och gjorde det svårt för oss, säger selångers tränare Stefan Wickström.

Bäst på plan:
I Njurunda ska det plussas för LAGET.
Ella Alm fick chansen på Selångers mittfält och var den enda som var påslagen hela matchen

Njurunda IK - Selånger FK 1-3
2020-08-30 - 13:00 - Gumsekullen
1-0 Moa Persson (16)
1- 1 Alicia Holmberg (20)
1-2 Frida Olsson (55)
1-3 Alicia Holmberg (65)
Domare: Birile Elias
Ass. domare: Linda Söderberg och Sami Hassan
Publik: 20
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.  2 Mellersta Norrland, damer