Söråkers  ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.
Söråkers ledartrojka Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp till division 2.

Söråkers ledartrojka följer med upp i division 2 – och två nyförvärv redan klara


(2019-11-27)

Söråkers damer spelar för första gången i division 2 den kommande säsongen.
Och med upp från Damtrean följer ledartrojkan Alejandro Ahumada, Sven Lagerqvist och Stefan Öberg

– Det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan, säger den assisterande tränaren och lagledaren Sven Lagerqvist.


Söråkers damer gjorde sin bästa insats någonsin i år och tog hem division 3 Medelpad/Hälsingland och kvalificerade sig för spel i division 2 Mellersta Norrland 2020 för allra första gången.
Ledarstaben med huvudtränaren Alejandro Ahumada och de assisterande tränarna/lagledarna Sven Lagerqvist och Stefan Öberg följer med upp.
– Vi har hela tiden sagt att framgångarna beror på att vi fungerar tillsammans, men utan Alejandros kunskaper i fotboll så hade det inte blivit så mycket, säger Sven Lagerqvist och fortsätter:
– Men Alejandro förtjänar ett extra omnämnande efter många års arbete med olika damlag. I Söråker har han jobbat mycket med att låta bollen göra jobbet, positionen på plan och att våga ta för sig!
Man ska komma ihåg vilken nivå vi hade när Alejandro kom till föreningen till vad vi har idag. Såklart har vi andra ledare lika stor del i det, med allt som skall fungera, men själva fotbollskunnandet har Alejandro förmedlat och därför är det kul att vi alla fortsätter jobba tillsammans även nu när vi gått upp i tvåan.

Hur ser det ut i truppen i dagsläget? Några nyförvärv?
– Ja, Josefine Jonsson, högerback från Selånger, och Anna Barsch, mittfältare från Järvsö, är klara. Sedan har vi fem-sex spelare  som provtränar, säger Sven Lagerqvist.

Några som lämnar eller slutar?
– Ingen som lämnat föreningen men målvakten Wilma Ålund lägger handskarna på hyllan, Tuvali Andersson satsar helhjärtat på bandyn medan Ellinor Tellebo gör det på studier. Dessutom är Anna Eriksson gravid, berättar Svens Lagerqvist.
Anna Eriksson är gravid, Ellinor Tellebo studier!

Åter till div 2 Mellersta Norrland, damer