Selångers tränarduo 2020 - Kent Gustafsson och Stefan Wickström.

Gus & Wickan ska försöka styra Selånger-skutan tillbaka till division 1: "Två gamla gubbar vid rodret"


(2019-11-12)

Det bli sportchefen Stefan Wickström och fjolårets Alnötränare Kent Gustafsson som tar vid efter Tommy Lerstrand.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.


Selånger har gjort klart med tränarbyte efter avgående Tommy Lerstrand.
Det blir duon Kent "Gus" Gustafsson, som senast kommer från Alnö och tidigare IFK Timrå, och sportchefen Stefan Wickström.
– Ja, det blir två gamla gubbar vid rodret och vi ska försöka styra laget förbi alla blindskär och tillbaka till division 1, säger Stefan Wickström.
– För många år sedan tränade vi Fagerviks herrar i fyran och trivdes med varandra då och har samma synsätt på hur fotboll ska spelas. Det här kommer att bli kanon, lovar "Wickan". 

SDFF är och rycker i nio av era spelare. Riskerar ni spelarflykt?
– Tror inte det. De flesta av tjejerna som jag pratat med är revanschsugna och vill vara med och försöka spela oss tillbaka till ettan.

Så här säger Kent Gustafsson om varför han valde att träna Selånger:
– Orkade inte med "Wickans" tjat,  så sent en kväll sa jag okey. Skämt åsido, så hade jag tänkt lägga av men när Stefan kom med förslaget att vi skulle ta Selånger tillsammans så var det värt att fundera på i alla fall. Sedan kom jag väl fram till att det skulle ju vara kul att jobba tillsammans. Vi pratar trots allt fotboll flera dagar i veckan, säger Kent Gustafsson.
"Gus" fortsätter:
– Det var ett tag sedan som vi jobbade tillsammans, så jag tror att det kommer bli både kul och bra. Det var ju några år sedan vi kamperade tillsammans i Fagervik.

Enligt "Wickan" har ni samma synsätt på hur fotboll ska spelas?
– Vi har inte hunnit sätta oss ner och riktigt planera inför den kommande säsongen, men jag hoppas och tror att vi kommer att komplettera varandra på ett bra sätt så det blir en bra miljö att vara i för tjejerna.. Det blir väl först och främst att försöka spika en trupp och helst vill vi såklart få det klart så fort som möjligt, så vi vet vad vi har att jobba med, avslutar tränare Gustafsson.

Åter till div 2 Mellersta Norrland, damer