Stöde och Fränsta har inlett ett samarbete på damsidan. Här accentueras det på bilden genom Fränstas Josefin Persson (t v) och Stödes Tilda Högbom (t h).

Samarbete i västra på damsidan
mellan Stöde och Fränsta – lagt
ner "hatkärleken"


(2020-02-06)

Stöde IF och Fränsta IK har lagt "hatkärleken" åt sidan och inleder ett samarbete för främjandet av damfotbollen i västra.
– I tisdags träffades båda lagens spelare och ledare för att sätta starten för hur vi ska samarbeta, säger Stöde IF:s damansvariga AnnSofi Brännvall.

Det är ont om damlag i Medelpad väster om Matfors. Nu har de befintliga klubbarna Stöde IF och Fränsta IK inlett ett samarbete för damfotbollens utvecklande och om man ska hårddra det, överlevnad.
 I tisdags träffades båda lagens spelare och ledare för att sätta starten för hur vi ska samarbeta. En bra träff, där vi la ner hatkärleken som funnits i våra tuffa derbyn och bestämde att tillsammans göra västras damfotboll starkare, säger AnnSofi Brännvall, damansvarig i Stöde IF.
AnnSofi fortsätter:
 Ledarna i lagen kommer att ha en bra dialog för att utveckla och skapa bra förutsättningar för alla spelare. Igår fanns några Stödespelare med på Fränstas träning och vi välkomnar naturligtvis Fränstas tjejer till vår! Det är nu bara förbundets ok som saknas.
Heja oss!

Fotnot:
Stöde IF spelar även i år i div 2 Mellersta Norrland och Fränsta IK i div 3 Medelpad/Hälsingland.