Patrick Davis slutar som tränare för Timrås damer efter två säsonger. Patrick Davis slutar som tränare för Timrås damer efter två säsonger.

Patrick Davis slutar som tränare för IFK Timrå dam – så här sammanfattar han sina två år


(2019-11-04)
Efter två säsonger som tränare för IFK Timrås division 2-damer väljer nu Patrick Davis och föreningen att gå skilda vägar.
Här nedan berättar Patrick själv om sina tränarår i klubben:


"Vilka roliga år!  Mina två år i IFK Timrå har fungerat både bra – men även dåligt.
Första året när jag kom så var jag förväntansfull och lite nervös över hur det skulle fungera eftersom klubben skulle starta om efter att ha åkt ur division 1. Vi hade en stor trupp och spelade i två serier, division 2 och den lokala trean. Klubben ville att vi skulle rotera på spelarna mellan lagen, även att ha bestämda speltider på alla matchuttagna spelare för att försäkra om utveckling och ge alla chans att spela i division 2. Jag hade mest varit ledare för ungdomslag innan, så jag tyckte att ha fokus på utveckling är bra. Dock föll inte upplägget sig i smaken för spelarna som ville att vi skulle satsa och alltid spela med bästa laget i tvåan. Men vi körde på efter styrelsens upplägg hela våren och det tärde på spelarna och det var väldigt mycket konflikter med styrelsen som tyckte att jag inte följde konceptet fullt ut, men det finns det mycket dokumentation på att jag gjorde. Istället blev det laget som blev lidande, många var missnöjda och stämningen i laget var inte bra. Under sommaruppehållet fick spelarna styrelsen att ändra sig i sitt upplägg och vi körde fullt ut på bästa laget i tvåan, utom då när vi skulle möta de obesegrade seriesegrarna Kovland i trean. Stämningen, tempot på träningarna och engagemanget ökade på hela truppen och det kändes bra. Vi gjorde en mycket bra höst med båda våra lag. Att vi gjorde en bra höst och att många till en början sade att de ville fortsätta gjorde att jag också körde på, jag tänkte först ta beslutet att sluta efter alla jobbiga konflikter som jag var involverad i. 
 
Tyvärr blev vintern en lång historia av att flera tjejer försvann, den största anledningen som kommunicerades till sportansvarig var att de var så less på att styrelsen inte lyssnade på dem och allt strul kring deras försök till påverkan på spelaruttagningar, regler, tyckande med mera. 
Men vi fick ändå ihop ett bra gäng och denna säsong har varit roligare än den första på grund av att det var mindre konflikter, plus att vi har haft ett mycket bra och hjärtligt klimat i gruppen även om resultaten inte blev som vi hoppades och trodde på. Många tjejer skall vara nöjd med vad de presterat i år och har gått framåt. Jag ser på deras framtida fotbollssäsong med stor spänning. Tyvärr blir det på avstånd jag får se deras säsong då jag inte kommer att träna IFK Timrå nästa år. Jag kommer sakna ledarteamet som i år och förra året har varit helt fantastiska, utan dem hade jag aldrig orkat ens första halvåret. Givetvis kommer jag också sakna tjejerna extremt mycket, det kunde vara tungt att åka ner från Härnösand ibland när det var tjafs runt omkring laget eller om jag var trött på grund av jobbet. Mem så blev jag alltid glad och full av energi när jag träffade tjejerna.   

Jag hoppas att alla som jag tränat i år och förra året känner att de har blivit sedd och respekterad av mig. Nu skall jag bara njuta av att kunna åka och titta på fotboll runt i Medelpad, Ångermanland och uppe i Umeå där jag har mina flickor som går fotbollsgymnasiet. 
 Nästa säsong i IFK Timrå ser jag också framemot att följa. Det kommer att bli ett bra lag. Bara alla förstår vilka bra förutsättningar man får i Timrå så skulle det stå många på kö för att få spela där. Ledarteamet kommer att bli mycket bra med många kompetenser. Träningsmöjligheterna är helt otroligt bra och om laget tar med energin som vi hade i slutet av året så finns alla möjligheter till serieseger inom räckhåll! 

Kommande utmaning i Medelpad
 Medelpadsfotbollen står inför en riktigt tuff utmaning kommande säsong. Det som dock är bra är att det finns många lag att spela i, ett problem blir kanske att ha kvar alla lag och tjejer. Ingvar Näslund, vår materialare, delade ut ett pris på vår avslutning till en tjej som spelar på år efter år, kämpar på i med- och motgång och poängterade vikten av att få tjejer att spela längre. Där håller jag med till ett hundra procent! Priset gick för övrigt till Desirée Öberg. 
Jag tror det skulle vara en vinst om alla lag träffades och pratade om kommande säsong. Jag förstår att alla vill få så bra lag som möjligt osv, men på den nivå, typ division 2 som de flesta lag håller på så är det, spela fotboll för kul som gäller. Jag har hört flera tränare i år gnälla på sina spelare att de åker utomlands, jobbar, prioritera annat än fotbollen, men det är ju på den nivån vi håller på. Jag tycker att alla borde jobba för att ge tjejerna precis det som de behöver, vill man spela för kul så skall man få göra det, vill man satsa skall man få göra det.
Vid ett möte skall man tex kunna komma fram till vilket lag som gör vilket, givetvis skall det satsas mest på SDFF där det för övrigt borde vara standard att alla som går NIU skall spela i SDFF, då skulle de kunna få in de bästa tjejerna från Medelpad, Ångermanland, Hälsingland mm varje år och säkra upp utvecklingen underifrån. Utöver SDFF så tycker jag att de bästa tjejerna ska hamna i Selånger och Timrå. Det är enkelt att motivera varför, de är de största föreningarna och har bästa möjligheterna. Sedan bör man fylla upp resten av klubbarna med "massan", det vill säga de som vill spela för kul skull. Det är svårt att ha alla varianter i samma lag och "lika barn leker bäst". De lag då som tar hand om massan har en extremt viktig uppgift, alltså få tjejer att spela längre, skapa en trevlig och rolig miljö. 
 
Så lycka till alla föreningar i Medelpad, lyssna och samarbeta med varandra. Kom ihåg att viktigast av allt är tjejerna som spelar och att vi alla vill få så starka tjejer på och utanför planen som möjligt! Det är för tjejernas skull vi håller på", avslutar Patrick Davis, Ångermanlänningen som "gästtränat" i Medelpad under två säsonger 

Någon ny huvudtränare efter Patrick Davis är inte utsedd ännu.
– Vi jobbar med att hitta en ersättare men assisterande tränaren Michael Wahlroos och lagledaren Marie Pettersson fortsätter till 99 procent, säger sportchefen Tomas Aune.


Åter till div 2 Mellersta Norrland, damer