Robert Englund, Stödes ass. tränare. Robert Englund, Stödes ass. tränare.

Olyckligt självmål av Stöde gjorde uppförsbacken för brant i Piteå

(2020-08-30)
Matchen:
Stöde följde upp säsongens första förlust, Boden hemma, med en andra raka mot obesegrade Piteå på bortakonstgräs.
Efter en mållös första halvlek tog norrbottningarna ledningen tidigt i andra på en frispark från  Fredrik Johansson och utökade den sedan efter ett självmål. Med knappa tio minuter kvar kontrade norrbottningarna även in trean efter en lång målvakts-utspark från 

Conor O’Keefe som gav Fredrik Johansson friläge och han rullade kyligt bollen förbi en itrusande Christofer Högbom i Stödemålet. Game over!
Kanske matchen hade fått ett annat förlopp när Josh Chatee blev rammad inne i straffområdet, vid ställningen 1-0, när han var på väg igenom. Domaren valde dock att nypa igen ögonen.

Tränarsnack:
– För att vinna de här toppmatcherna måste man göra mål på sina chanser. Men jag tycker att grabbarna gör en jättefin prestation. Stora delar av matchen tycker jag att det är vi som driver den. Men vi behöver som sagt ta tillvara på chanserna mer och så får vi inte släppa så billiga mål som vi släpper i dag. Det som är positivt är att vi verkligen är med i de här matcherna och är absolut inte sämre än något av topplagen,, säger Stödes ass. tränare Robert Engluind till lokaltidningen.

Bäst på plan:
-

Piteå IF FF - Stöde IF 3-0
2020-08-30 - 13:00 - LF Arena
1-0 Fredrik Johansson (51)
2-0 självmål (70)
3-0 Fredrik Johansson (82)
Domare: Andreas Ekegren Hällgren
Ass. domare: Peder Rending och Frans Jonsson
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.  2 Norrland