Stöde har gjort klart med sex spelare från årets trupp så här långt inför 2021. På den övre raden de rutinerade Cristoffer Högbom, Filip Tägström och Johan Ödmark och på den nedre ungtupparna Kbrom Brhane, Musa Angayeva och Wisam Hamdan​​​​​​​.

Stöde bygger inför 2021: "Jobbet är i full gång"

(2020-11-10)
Stöde bygger för fullt inför sin andra säsong i division 2.
Sex spelare från fjolårstruppen är redan kontrakterade.

– Ja, jobbet är i full gång, säger Mats "Pinnen" Edlund, mediaansvarig i Stöde IF.

Tränar- och ledarstaben är klar sedan en knapp månad.
Nu är man i full gång på att bygga spelartruppen inför den kommande säsongen och i första hand siktar man på att förlänga med årets trupp av de man vill behålla. Oskar Nordlunds ersättare Moses Duckrell är dock redan mer eller mindre avskriven då han söker en klubb i England. Risken är även överhängande att succé-mittfältaren Josh Chatee försvinner till någon klubb högre upp i seriesystemet efter en fin säsong.
– Ja, jobbet är i full gång. Glädjande är att vi har fått många positiva besked från årets trupp, säger Mats "Pinnen" Edlund, mediaansvarig i Stöde IF.
"Pinnen" fortsätter:
– Tre unga grabbar som verkligen tog för sig i år har glädjande nog förlängt. Dessa är Kbrom Brhane 19 år, Wisam Hamdan 19 år och Musa Angayeva 22 år. Hela trion var ofta både startspelare och riktigt bra 2020. Kbrom kom in sent från GIF U men gjorde avtryck direkt när han fick chansen. Har dessutom fostrats i yngre år i Ljunga, en västragrabb alltså. Wisam gjorde många bra insatser på mitten med brorsan Rabii och Musa startade så gott som alla matcher som högerback, mycket lojal och gör alltid sitt jobb, stabil.

Klart är även att en rutinerad trio kör en säsong till, Cristofer "Högga" Högbom, 34, Filip "Täggan" Tägtström, 22, och Johan Ödmark, 29.
– "Högga" kommer även i år att fungera som målvaktstränare/ målvakt. I år fick han dra ett stort lass när Charlie Hornby var skadad stora delar av säsongen men gjorde det otroligt bra, säger "Pinnen".
Och fortsätter:
– "Täggan" var även han en viktig spelare 2020. Hade dessvärre en skada så han missade några matcher. Var ytterback till stor del men kamperar lika bra som mittback, viktigt att han fortsätter och är sugen på den kommande säsongen.
– Johan Ödmark var nog våran viktigaste spelare de matcher han spelade men gick tyvärr sönder i den femte omgången i matchen mot Boden och missade resten av säsongen. Han är sugen på revansch och vill visa vad han går för en hel säsong. Johan är en stor bollvinnare och krigare där på mitten och kommer bli otroligt viktig 2021, säger Mats "Pinnen" Edlund.

Stöde jobbar inte bara på att förlänga med den befintliga truppen utan även på förstärkningar utifrån. Det är emellertid för tidigt att klargöra några namn ännu enligt klubben.

Källa: Stöde IF:s hemsida

Klicka här för att komma tillbaka till Nyheter div. 2 Norrland 2020