Cristoffer Högbom i aktion i cupmatchen mot allsvenska IFK Norrköping ifjol. Efter att IFK Timrå dragit sig ur tvåan tar även den storvuxne keepern steget över till Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Hade hoppats på fortsatt division2-spel i IFK Timrå i år – nu väljer även målvakten Stöde IF


(2020-02-14)
Stöde IF blir Timråmålvakten Cristoffer Högboms nya klubb – och blir därmed kvar i division 2.
– Det är en nivå jag får prestera mitt bästa på, säger den storvuxne keepern.


Cristoffer Högbom var aktuell för Stöde, Svartvik och moderklubben Essvik under IFK Timrås turbulenta period utan tränare.
Men när Haris Devic blev klar som ny huvudtränare valde  den storvuxner keepern att bli kvar i klubben.
– Jag var ju en av dom som var kvar för att kämpa kvar laget i tvåan och hoppades in i det sista men tyvärr tvingades klubben dra sig ur, säger Cristoffer Högbom.

Varför föll valet på Stöde IF?
– Jag har varit i kontakt med Stöde en längre tid och de var tidigt ute med sitt intresse. Valde division 2-fotboll för att det är en nivå jag får prestera mitt bästa på. Jag har också ett väldigt bra stöd hemifrån som låter mig ta den tiden det krävs för att spel i tvåan, säger 33-åringen.

I Stöde kommer Cristoffer att få kriga om målvaktshandskarna med britten Charlie Hornby och unge nykomlingen Zacharias Svenlin från Kuben.

Så här säger Stödes assisterande tränare och Cristoffer Högboms fjolårstränare Ronert Englund om nyförvärvet:
– Jaså du har fått nyss om det redan? Jo, det känns mycket bra att vi har fått in målvakten och personen "Högga" i laget. För det första kommer han att bidra till stor konkurrens mellan målvakterna. Sedan han klev upp på division 2-nivå har han utvecklats hela tiden och kommer fortsätta göra det i vår hungriga och ambitiösa nivå.
"Robban" fortsätter:
– Personen "Högga" kommer bidra till att utveckla vår miljö och se till att vi drivs framåt är hela tiden och i gruppen kommer han betyda mycket. Vi är som sagt jätteglada att "Högga" är med oss 2020.

Efter IFK Timrås val av division 6-spel är ytterligare spelare från klubben aktuella för Stöde IF.
– Följden av det som hände med IFK Timrå gör att vi nu har Erik Karlsson och Musa Angayeva i träning med oss vilket är spännande, avslutar Robert Englund.

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland