Moses Duckrell är en målfarlig herre med förflutet i Ytterhogdal som ska ersätta Oskar Nordlund. Moses Duckrell är en målfarlig herre med förflutet i Ytterhogdal som ska ersätta Oskar Nordlund.

Nordlunds ersättare i Stöde klara – Moses och Georgian  ska hålla kvar laget i topp

(2020-08-18)
Stöde IF vilar inte på hanen.
Oskar Nordlund har ännu inte hunnit ikläda sig Brommapojkarnas matchställ förrän ersättarna finns på plats!
Den engelske anfallaren Moses Duckrell och rumänske försvararen 
Georgian Stamate har kritat på papperen för division 2-ledarna.

Det händer en hel del kring Stöde IF. Fyra raka segrar och serieledning som nykomlingar i division 2 Norrland. Försäljning av målsprutan Oskar Nordlund till Brommapojkarna.
Och den gode Oskar har inte ens hunnit debutera i sitt nya lag förrän ersättarna finns på plats.
24-årige anfallaren Moses Duckrell kommer senast från VPS Vasa i Finland men spelade ifjol i Ytterhogdals IK där han var en av spetsspelarna och svarade för 18 mål och nio assist när härjedalingarna tog sig till kvalspel till Ettan.
Så här säger assisterande tränaren Robert Englund om Moses på klubbens hemsida:
– Moses är en snabb, irrationell och hårt jobbande forward med ett erkänt målsinne som med sin speed och förmåga att skapa poäng kommer vara en viktig del i vårt lagbygge.

Stöde har även passat på att förstärka bakåt i form av rumänske försvararen Georgian Stamate som utöver många klubbar tidigare lirat i division 2 Norrland med både Ånge och Härnösand men senast spelat som proffs i Malaysia.
Så här lyder huvudtränaren Anders Strandlunds omdömde om rumänen: 
– Härligt energirik kille, pådrivare som sprider glädje. Stark och tuff mittback.

Stöde verkar övertygade om att det finns ett "liv efter Nordlund" också. Ska bli intressant att följa det röda laget från Sundsvalls kommuns västraste delar. Närmast väntar Bodens BK hemma i helgen. Det blir något att bita i då "bandyklubben" av hävd brukar hålla till i toppen och spelade så sent som ifjol i division 1 men har även provat på spel i Superettan.
Nyförvärven är klara inför den matchen men om de blir uttagna direkt i truppen återstår att se.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland