Robert Englund lämnar IFK Sundsvall och blir assisterande tränare i Stöde. Robert Englund lämnar IFK Sundsvall och blir assisterande tränare i Stöde.

Robert Englund bryter med IFK Sundsvall – blir assi-sterande tränare i Stöde IF


(2020-01-07)
Det blev en kort sejour som huvudtränare i moderklubben IFK Sundsvall för Robert Englund.
Nu återförenas han med Amders Strandlund i Stöde IF.
– Det har växt fram under framförallt december då hungern och drivet till att vara med på en högre nivå vuxit sig mycket stark, förklarar "Robban" sitt val.


I mitten av november deklarerade Robert Englund att han skulle ta över IFK Sundsvall som huvudtränare. 
Efter att ha fått lämnat tränarsysslan under hösten i IFK Timrå var han "högvilt" på marknaden och tackade t ex nej till Ytterhogdals IK och Stöde IF. I den senare som assisterande tränare till Anders Strandlund. "Strappa" som han kamperade ihop med IFK Sundsvall i både division 2 och 3 innan hissen gick neråt i seriesystemet för den meritfyllda föreningen.
Nu har "Robban" ångrat sig och gjorde under tisdagen klart med Stöde IF som assisterande tränare till Anders Strandlund. 
– I IFK Sundsvall hade jag och "Strappa" delat ansvar. Lärdomen då är att det är bättre att en har huvudansvaret och därmed sista ordet. I Stöde vill jag nu vara en del av att fortsätta utveckla det "Strappa" byggt upp på ett mycket fint sätt, säger Robert Englund.

Vad var det som gjorde att du tog det här beslutet?
– Det har växt fram under framförallt december då hungern och drivet till att vara med på en högre nivå vuxit sig mycket stark. Det i kombination med det sportsliga som är på gång i Stöde samt att få jobba med Anders Strandlund och Oskar Nordlund igen kittlade för mycket för att inte hoppa på. Nu när beslutet växt fram och är taget känns det väldigt inspirerande att köra i gång med full fart.

Hur känner du gentemot IFK Sundsvall?
- Det tog emot att lämna beskedet till IFK, just på grund av att det är IFK Sundsvall, min moderklubb. Men jag vill ge en stor eloge till IFK och Michael Brundin som tog emot mitt besked på ett mycket proffsigt sätt. Jag informerade spelartruppen i kväll och dem förstod mitt beslut. Det finns ett väldigt fint underlag i IFK Sundsvall och det kommer gå jättebra för dem. Men i detta läge valde jag att tänka på vad som känns och är bäst för mig och det är att vara på division 2-nivå, avslutar Robert Englund.

IFK Sundsvall var snabba att göra klart med en ersättare. Han kommer att presentera sig för laget på torsdagens träning i Nordichallen. Vem? Det får ni se då, har lovat klubben att inte avslöja något i förväg. Och jag är en man som håller ord!

Tillbaka till div. 2 Norrland