Filip Tägtström har meriter från spel i GIF Sundsvall plus flera pojklandslag. Filip Tägtström har meriter från spel i GIF Sundsvall plus flera pojklandslag.

"Folkvandringen" från Timrå fortsätter – Filip Tägtström #5: "Mittback med stor kompetens"


(2020-02-04)
För ett par år sedan var Filip Tägström en påläggskalv i GIF Sundsvall.
Skador och sjukdomar gjorde dessvärre att utvecklingskurvan planade ut.
Ifjol gjorde han sin första seniorsäsong i IFK Timrå.
Nu blir han spelare #5 att ta klivet över till Stöde IF.
– Vi får in en mittback med stor kompetens, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.


Bingo! Den duktige försvararen Filip Tägström blir spelare #5 att göra resan från IFK Timrå till nykomlingarna och seriekollegan Stöde IF.
22-åringen var länge en påläggskalv av rang i GIF Sundsvall men skador och sjukdomar satte käppar i hjulet för hans utveckling och han fick "börja om" sin karriär i IFK Timrå. 
– Filip har också meriter från pojklandslagen och hade troligen utan sina skadeproblem tillhört GIF Sundsvall fortfarande. Han är fortfarande ung och vi får in en mittback med stor kompetens och stor utvecklingspotential. Föregående säsong, efter att ha jagat honom sedan 2018, fick jag över Filip till IFK Timrå där han gjorde sin första hela seniorsäsong och gjorde det på ett väldigt bra sätt. Han växte under hela säsongen och var en av de mest tongivande pjäserrna, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund. "Robban" som ifjol hade huvudansvaret i just IFK Timrå som bekant.

Vad säger du om Filips styrkor?
– Filip är en klok mittback med väldigt fint passningsspel, snabb och positionssäker. Hans tekniska kompetens och passningsspel blir en bra egenskap i det spel vi vill spela och vi ser framemot att se Filips fortsatta utveckling i vår miljö. Därmed är konkurrensen på försvarssidan mycket bra och vi ser framemot att se kampen kring framtida startplatser, säger Robert Englund.

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland