Robert Englund ser framemot mötet med Skellefteå med tillförsikt. Robert Englund ser framemot mötet med Skellefteå med tillförsikt.

Nykomlingarna Stöde leder Norrlandstvåan inför hösten – startar upp hemma mot Skellefteå

(2020-08-08)
Nykomlingarna Stöde IF leder division 2 Norrland när höstsäsongen kickar igång med hemmamatch mot Skellefteå FF.
Visserligen bara efter två matcher men ändå...
– Vi har fått en bra start på serien med två fina prestationer där vi växte under varje match, säger assisterande tränaren Robert Englund.


Idag inleds hösten och efter de två inledande omgångarna leder faktiskt nykomlingarna Stöde serien efter klara segrar över både IFK Umeå och Täfteå IK. 
Idag väntar den "riktiga" hemmapremiären då man får lira på Stöde IP när rutinerade Skellefteå FF gästar. Västerbottningarna kommer poängsugna till tänderna då man inlett med ett kryss och en förlust.

Vad säger du om er säsong så här långt, även om det bara spelats två omgångar?
– Vi har fått en bra start på serien med två fina prestationer där vi växte under varje match. Laget har fått spela ihop sig och växt samman som en enhet ytterligare. Vi tycker att vi utvecklats ytterligare då vi fått bra svar på det spelsätt vi implementerat men vi tycker att det finns ännu mer potential än det vi hittills visat. Lagdelarna har hittat ännu bättre kemi med varandra och laget jobbar väldigt hårt för varandra.

Hur är då läget inför höstpremiären?
– Läget är bra. Vi startade upp träningen igen 20 juli och vi är väldigt nöjda och glada med det hårda jobb, den energi och det gensvar vi fått från truppen, säger assisterande tränaren Robert Englund.

Några förändringar i truppen inför höststarten?
– Mehmed Hafizovic, Jimmie Gustafsson samt Wisam Hamdan är nya medan Petter Thelin som brutit kontraktet på grund av skada samt att vi lånat ut Mika Lindroos till Sund resten av säsongen.

Full trupp inför dagens match?
–Målvakten Charlie Hornby har problem med en hand och det är frågetecken för Mehmed Hafizovic men i övrigt är alla tillgängliga.

Tankar inför dagens hemmamöte med Skellefteå?
– Vi ser med tillförsikt framemot återstarten och ”riktiga” hemmapremiären på Stöde IP. Vi känner oss väl förberedda inför mötet med Skellefteå FF som spelade i division 1 senast 2018. Skellefteå har inte fått den start de önskade med en förlust och en oavgjord match. Ett lag av Skellefteås kaliber vill studsa tillbaka efter den starten och kommer göra allt för att göra livet surt för oss. Men som sagt, vi känner oss förberedda och har rätt bra koll på Skellefteå och har satt vår gameplan utefter det, avslutar "Robban".

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland