Rabii Hamdan och hans Stöde. här i kamp med Luckstas Hakim Rouass, umder den lyckosamma fjolårssäsongen vilket medförde uppflyttning från trean. Tyvärr blir klubbens premiärsäsong i division 2 rumphuggen då den, i bästa fall, kommer att avgöras som en enkelserie. Foto: Linnea Zätterquist.
Stödes assisterande tränare Robert Englund. Stödes assisterande tränare Robert Englund.

Stöde skulle ha premiär-spelat i tvåan idag – nu blir det istället en rumphuggen serie med start den 13 juni


(2020-04-18)
Idag var det meningen att Stöde IF skulle spela sin första historiska division 2-match, Skellefteå FF på bortaplan.
Men den senarelagda premiären gör att serien bara kommer att spelas som en enkelserie med start den 13 juni och avslutning den 17 oktober.
Stödes historiska säsong i tvåan blir således en lite rumphuggen historia. Och det i bästa fall då vi i skrivande stund inte vet vart det här med Coronaeländet tar vägen...


Stöde gör sin första säsong i så pass höga sammanhang som division 2 och idag skulle man ha spelat sin premiär mot Skellefteå FF på bortaplan. Men dessvärre blir det som ni säkert redan känner till inställt. I Coronans spår har Svenska Fotbollförbundet "halverat" säsongen då man inte kommer att hinna med en dubbelserie då starten är framflyttad till den 13 juni.
Nu kommer det hela att avgöras i en rumphuggen serie över tretton omgångar vilket gör att varje match i stort sett gäller dubbelt. Ett par skador och/eller sjukdomar kan innebära två-tre raka förluster vilket i stort sett är omöjligt att reparera under en enkelserie. Nåja, det är lika för alla men det känns lite som om slumpen och "oturen" kan få en för stor betydelse kring de olika strecken.
Stöde är en av klubbarna som har oturen att få en bortamatch mer än hemma vilket kan få sin betydelse när serien bokförts den 17 oktober.

Så här säger Stödes assisteramde tränare Robert Englund om den "stympade" säsongen:
– Vi har accepterat att det blir en enkelserie och har siktet inställt på. Med tanke på vad som händer runt omkring oss så är fotbollen, för en gångs skull, sekundär. Sedan kan man alltid argumentera att det sportsligt inte är rättvist, vissa lag får fler hemmamatcher men nu är läget som det är och det är inget vi lägger energi eller fokus på.
– Vi har haft ett två veckors långt uppehåll nu för att mentalt och fysiskt ladda om. Det kommer göra oss gott då det blev ett mentalt antiklimax när vi var förberedda för seriepremiär. Vi planerar att starta träning kommande vecka alternativt veckan därefter. Vi tar beslut om det i helgen.

"Robban" fortsätter ytterligare:
– Anders (Strandberg, huvudtränare) och jag har använt detta uppehåll till att reflektera, analyserat och utvärderat den försäsong vi haft vilket har varit nyttigt då vi har ett i princip nytt lag. Utifrån det kommer vi att genomföra och implementera några taktiska förändringar som vi är övertygade om kommer anpassa vår trupps sammansättning och på det sättet maximera våra prestationer.
– Truppen i övrigt är intakt och väldigt sugen på att starta och ta oss an utmaningen med tolv "cupfinaler" vilket denna enkelserie kommer bestå av i vår mening.

Under förutsättning att det tillåts att spelas träningsmatcher har Stöde planerat för följande kamper:
• GIF Sundsvall U19, 10 maj, NP3 Arena
• Hudiksvalls FF, 16 maj,  Glysis Sparbanken Arena, 16 maj.
• Svartvik, 21 maj, NP3 Arena
• Matfors IF, 30 maj, Thulevallen
• Gottne IF, 7 juni, Skyttis IP

• Spelprogram med mera

Tillbaka till div 2 Norrland