GIF-talangen Kbrom Brhane spelklar för Stöde inför lördagens match mot serieledarna IFK Östersund

(2020-09-11)
GIF Sundsvalls yttermittfältare Khrom Brhane lämnar för Stöde och division 2 efter några år i ungdomslagen för den Ljungafostrade talangen.
– Jag vill ta chansen att spela A-lagsfotboll, säger Kbrom själv.


På lördag möter Stöde IFK Östersund på bortaplan i en toppmatch.
Nu har klubben gjort klart med 19-årige yttermittfältaren Kbrom Brhane från GIF Sundsvall men som har Ljunga IF som moderklubb men även har spelat i Ånge IF. Han är nu spelklar och lär vara med i matchtruppen mot jämtarna. En snabb och finurlig spelare där det finns talang i överflöd och det lär bara vara en tidsfråga innan han slår igenom på seniornivå. Såg honom redan som 14-åring i Ljungas A-lag där han flera gånger "dansade" sig förbi sina motståndare efter kanten.

Varför väljer du att lämna GIF och ta steget över till Stöde i tvåan, Kbrom Brhane?
– Jag vill ta chansen att spela A-lagsfotboll och det känns som nästa steg att ta och division 2 är en bra början på seniorspel för mig. I GIF fick jag vara med och tränar med A-laget men det har inte blivit några matcher. Jag har trivts bra i klubben och jag har fått bra träning och mycket speltid men som sagt kände jag att dra och prova på seniorspel redan nu.

Och varför Stöde IF?
– Som jag sa, jag vill spela seniorfotboll, och Stöde har ett bra lag och jag blev väl omhändertagen av både spelare, tränare och ledare och jag har trivts från första stund.

Vad har du för målsättning med din fotboll?
– Min målsättning är att spela så högt upp som möjligt och visa alla inklusive mig själv att jag ska kunna spela på en högre nivå.

Och hur tror du det går i morgon i toppmatchen mot IFK Östersund?
– Jag hoppas givetvis att få spela, göra poäng och att vi vinner matchen. Gör vi det går vi upp på samma poäng som dem och kan kriga vidare mot Ettan.

Bara att önska dig lycka till med din fotbollsframtid och att det blir vinst till att börja med i morgon.
– Tack, Janne.

Så här säger Stödes assisterande Robert Englund om nytillskottet:
– Vi gjorde klart med Kbrom sista dagen transferfönstret stängde d v s 31 augusti och är spelklar till morgondagens match mot Östersund. Kbrom är en energifylld, löpstark spelare med god teknik och dessutom tvåfotad. Han kommer konkurrera bland de offensiva positionerna och är också defensivt stark då han spelat wingback i GIFs system.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland