Wilfred Greenfield och Osman Aksoy är Stödes senaste nyförvärv. 19-årige målvakten Zacharias Svenlin har Lokalfotbollen skrivit om men här är en bild också på den lovande gårdvaren.

Liberierian från Älgarna och ytterback från Timrå senaste tillskotten i Stöde


(2020-01-27)
En 27-årig liberiansk mittfältare och en 29-årig ytterback är senaste tillskotten i Stöde IF.
Wilfred Greenfield och Osman Aksoy är nu klara för den rejält satsande division 2-nykomlingen.
– Två spelare som vi är riktigt nöjda över att de väljer Stöde IF, säger assisterande tränaren Robert Englund.


Stödes spelarrekryterare ligger inte på latsidan. Nu har man gjort klart med ytterligare två spelare.
Den ene är 27-årige liberianen Wilfred Greenfield. Mittfältaren kom till Sverige redan 2010 som en av de mest lovande spelarna i "George Weah-landet", men ville prova lyckan i Sverige. Första klubben blev Carlstad United i division 1. Där spelade han tre säsonger innan det i tur och ordning blev Sköndals IK, Vasalunds IF, Konyaspor KIF innan han de två senaste säsongerna representerat IF Älgarna, en av Stödes motståndare ifjol.
– Wilfred är en spelare som är väldigt spännande. När han var 20 år var han bland de högst rankade spelarna i Liberia och kom då till Sverige. Ifjol hamnade han i Älgarna där flera division 2-klubbar fick upp ögonen för honom och han har haft anbud från föreningar som önskat ha honom i sitt lag, men valet föll på oss vilket glädjer oss. Wilfred är en klok mittfältare som i  läser spelet bra, har en bra passningsfot och är fysiskt stark. Vi tror att han i vår miljö kommer hålla den nivå han hade i Carlstad och på det sätter kommer han höja kompetensen och konkurrensen i vår trupp. säger assisterande tränaren Robert Englund.

Den andre är 29-årige vänsterbacken Osman Aksoy som lirat division 2-fotboll i Ånge IF, Härnösands FF och nu senast i IFK Timrå. Före det en viktig kugge i Kubikenborgs IF.
– Att Osman valde att komma till oss är vi väldigt glada över då han spelat på division 2-nivå i många år nu, senast med mig i IFK Timrå. På det sätter kommer han bidra med viktig erfarenhet till vår trupp. Osman är en snabb vänsterback med fin inläggsfot som passa in i vårt sätt att spela, säger "Robban".

Så här har Stöde IF värvat och tappat så här långt:
Nyförvärv: Robert Englund, ass. tränare (IFK Sundsvall), Oskar Nordlund, Johan Ödmark och Osman Aksoy (IFK Timrå), Petter Thelin (Kramfors-Alliansen), Sani Tahir och Jonathan Manousian (Svartviks IF), Wilfred Greenfield (IF Älgarna Härnösand), Louison Likita (Sidsjö-Böle IF) och Zacharias Svenlin, mv (Kubikenborgs IF).
Förluster: Daniel Näslund (Svartviks IF), Kim Eriksson (Sidsjö-Böle IF), Tayron Martin och Thomas Colby (nya klubbar ej klara), Håkan Helsing (slutar). 
Rykten: Stefan Lagergren (jn från IFK Timrå)

Läs mer:
• Nyheter från herrlaget

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland