Stödes senaste nyförvärv Mehmed Hafizovic i tträning på IP med den nybyggda läktaren i bakgrunden. Hoppas att Coronaeländet snart är över så den kan fyllas med publik. Foto: Mats "Pinnen" Edlund.

Ännu ett meriterat nyförvärv till Stöde: "Ger knivskarp konkurrens"

(2020-07-27)
Stöde IF har gjort klart med ett prima nytillskott inför hösten.
Det är Mehmed Hafizovic som väljer att bryta med norska Steinkjer FK.
Efter spel i GIF Sundsvall, Hudiksvalls FF, Östers IF och IFK Timrå blir nu Stöde IP den nya hemmaplanen för den 27-årige mittfältaren.
– Det kommer ge knivskarp konkurrens på de redan starka offensiva positionerna, säger assisterande tränaren Robert Englund.


Efter en tids träning har nu Stöde IF gjort klart med ännu en före detta Timråspelare. Det är 27-årige mittf'ältaren Mehmed Hafizovic som ansluter från norska Steinkjer FK.
– Efter att ha varit en tongivande spelare i Timrå under tre säsonger valde Mehmed att inför den här säsongen att flytta till Norge men under rådande omständigheter (läs Covid 19) tog han beslutet att flytta hem och är nu klar för spel i Stöde IF, säger assisterande tränaren Robert Englund till klubbens hemsida. "Robban" som även tränade Medmed under sin tid i Timrå.

"Robban" fortsätter:
– Det är glädjande att Mehmed ansluter till oss och vårt lagbygge. Det kommer ge knivskarp konkurrens på de redan starka offensiva positionerna vilket gläder oss i tränarstaben. Mehmeds teknik, avslut med båda fötterna och förmågan att skapa lägen för sig själv och sina medspelare är spetsegenskaper som vi kommer ha stor nytta av.

Mehmed Hafizovic har Säffle FF som moderklubb innan han kom som ungdomsspelare till GIF Sundsvall, där det dock bara blev ett uppträdande. Istället blev det flytt till Hudiksvalls FF i division 2 Norrland där han bland annat blev utsedd till seriens bäste mittfältare. Därefter bar det iväg ner till Småland och spel med anrika Östers IF, 18 matcher och ett mål 2015-2016. Återvände en kort period till HFF innan det blev Medelpad igen och tre säsonger med IFK Timrå där han snittat tio mål och femton assists.
Nu blir det alltså Stöde IF för den spelskicklige mittfältaren.

Men Stöde IF nöjer sig inte där. Man har även gjort klart med Rabii Hamdans lillebror Wisam från GIF Sundsvalls U19
– Det är väldigt roligt att yngre spelare ser oss i Stöde och vår miljö som ett bra alternativ för deras fortsatta utveckling. Wisam är en klok, teknisk spelare med god spelförståelse och fin passningsfot. Vi hoppas och tror att Wisam kommer gå in och höja konkurrensen ytterligare på mittfältet i vår trupp direkt och vi är som sagt glada att han väljer spel hos oss i Stöde, säger "Robban" Englund.

Klart är också att Östersunds FK:s Pontus Kindberg är spelklar inför hösten precis som Petter Thelin som nu åter är fit-for-fight efter sina skador.
Ikväll skulle Stöde spelat kvartsfinal i DM mot Kuben men den matchen har blivit flyttad på framtiden. Den 8 augusti kickar Stöde igång seriespelet i division 2 Norrland igen och då väntar Skellefteå FF hemma på Stöde IF.

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland