Josh Chatee och Oskar Nordlund i Östersunds FK:s allsvenska träningsställ. Foto: Mats Carlsson.

Stödeduon Oskar Nordlund och Josh Chatee inbjuden att träna med allsvenska Östersunds FK

(2020-07-09)
I morgon torsdag och fredag kommer Stödes duktiga duo Oskar Nordlund och Josh Chatee att träna med allsvenska Östersunds FK.
– Otroligt roligt för föreningen att spelare hos oss blir uppmärksammade i dylika sammanhang. Det är ett bevis på att vi gör något bra, säger Stöde IF:s sportchef Mats Carlsson.


För ett par veckor sedan fick Stödeduon Oskar Nordlund och Josh Chatee en förfrågan om att träna med allsvenska Östersunds FK.
Och igår åkte grabbarna upp till Jämtlands enda stad för träning i dagarna två, torsdag och fredag, inför ÖFK:s bortamatch mot Falkenbergs FF nu på lördag.
Oskar, då i IFK Timrå, fick chansen till provträning inför den förra säsongen men då landade det inte i något kontrakt men ÖFK har fortfarande den målfarlige anfallaren på radarn tydligen. Oskar, som numera representerar Stöde, har inlett säsongen på bästa sätt och de två matcherna som spelades innan sommaruppehållet utmynnnade i två segrar och sex gjorda mål för 27-åringen.

Med på resan är spelskicklige och kvicke mittfältaren Josh Chatee. Den 22-årige britten imponerade ifjol när Stöde tog hem division 3 Mellersta Norrland och har i inledningen av tvåan stått för fyra assist på de två matcherna.
För Josh är det första gången han uppmärksammas i de här sammanhangen. Lite märkligt kan tyckas då vi har en elitförening även lokalt...
Ska bli intressant att se hur Stödegrabbarna står sig i allsvensk miljö.
– Otroligt roligt för föreningen att spelare hos oss blir uppmärksammade i dylika sammanhang. Det är ett bevis på att vi gör något bra, säger Stöde IF:s sportchef Mats Carlsson.
Carlsson fortsätter:
– Visst, vi riskerar att bli av med två mycket duktiga och viktiga spelare för oss men det är smällar man får ta då vi ser till spelarnas bästa i första hand. Dessutom visar vi att Stöde IF är ett bra skyltfönster att visa upp sig i om man har ambitionerna att nå elitfotbollen.

Tillbaka till div. 2 Norrland