Oskar Nordlund gör ett av årets åtta mål när han prickar in 4-2-målet mot IFK Umeå i division 2-premiären. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oskar Nordlund förlorad för Stöde - klar för ex-allsvenska Brommapojkarna

(2020-08-17)
Kan Oskar Nordlunds två mål mot Friska Viljor blivit hans sista i Stöde IF:s röda dräkt?
Den målfarlige anfallaren är nu klar för ex-allsvenska Brommapojkarna som är i behov av en notorisk målskytt i sin jakt tillbaka till elitfotbollen.
Och det är där som den 27-årige Ljungasonen kommer in i handlingarna.
– Ja, och det här ska bli en spännande utmaning. Det är träning redan i morgon förmiddag, säger Oskar i bilen på väg ner till huvudstaden.


Lovade inblandade parter att inte skriva något förrän övergången var klar. Och det är den nu.
 Oskar Nordlund har gjort sina sista mål för Stöde den här sejouren. Under sina två år i IFK Timrå vann han skytteligan båda gångerna i division 2 Norrland och i år har han efter övergången till Stöde prickat in åtta fullträffar på de fyra inledande omgångarna, bland annat båda i helgerns segermatch mot Friska Viljor.

I början av augusti var den meningen att Oskar Nordlund skulle ner och provträna med Brommapojkarna men den blev inställd på grund av en lättare skada på Oskar. Det minskade inte ex-allsvenskarnas intresse för den målfarlige 27-åringen med Ljunga IF som moderklubb. BP, som numera spelar i Ettan Norra och siktar uppåt har haft problem med målgörandet och ligger just nu på fjärde plats i tabellen, fyrapoäng från toppen och tre till en kvalplats. Men 17 mål på 14 matcher är för få helt enkelt även om försvarsspelet är stabilt.

Parterna är överens och flytten till Stockholm kommer att ske de närmaste dagarna. Stöde blir inte lottlösa ekonomiskt.
– Nej, vi är nöjda med den ekonomiska uppgörelsen även om det blir i stort sett omöjligt att ersätta Oskar sportsligt. Men jag tycker att det är jätteroligt för Oskars skull, säger Stödes sportchef Mats Carlsson.
Carlsson fortsätter:
– Nu gäller det för de andra i truppen att axla Oskars mantel och vi tittar även på ersättare. Jag har sagt det tidigare men det här är ändå ett lyft för föreningen och dess spelare som vet att vi har ögonen på oss från klubbar högre upp och att man kan ta steget uppåt i seriesystemet fråm lilla Stöde IF. Borde vara en given sporre!

Vad säger då huvudpersonen själv om övergången till BP?

När blev det hela klart med övergången till BP?
– Idag mitt på dan föll alla bitar på plats.

Snabba ryck således?
– Ja, och det här ska bli en spännande utmaning. Det är träning redan i morgon förmiddag, säger Oskar i bilen på väg ner till huvudstaden.

Stöde IF är nöjda med den ekonomiska uppgörelsen. Hur är det för egen del?
– Jodå, ska inte klaga. Jag kommer inte att jobba något på sidan om utan kunna satsa allt på fotbollen vilket känns positivt.

Haft någon dialog med BP:s tränare Shaun Constable?
– Ja, men det var när jag var uppe och tränade med Östersunds FK innan det hela blev aktuellt med BP. 

Vet du när du är spelklar?
– Till helgen hoppas jag, då möter BP Nyköping borta.

Vad tror och hoppas du kunna prestera på den här nivån. Det är ju ändå nytt för dig?
– Jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Det är många puzzelbitar som ska komma på plats. Man ska komma in i laget och deras spel och även acklimatisera sig en ny ort med mera. Lägenhet ska visst redan vara fixad..

Någon hälsning till dina gamla lagkamrater i Stöde?
– Det finns så många bra fotbollsspelare i det laget så det kommer att gå fortsatt bra och jag önskar dem all lycka i fortsättningen av serien.

Lycka till med fotbollsäventyret, Oskar.
- Tack Janne och fortsatt lycka till med Lokalfotbollen även i fortsättningen, avslutar vår senaste fotbollsexport från Medelpad..

Vem vet? Kanske skjuter han upp Brommapojkarna till Superettan och avgör mot Giffarna på NP3 Arena nästa år? Men det kanske är att gå händelserna något i förväg om man säget så.

Så här säger Brommapojkarnas sportchef Peter Kisfaludy till klubbens hemsida:
– Oskar är en kille vi haft koll på ett tag och vi har haft en bra dialog både med Oskar och Stöde IF om att ge honom chansen högre upp i seriesystemet. Oskar är en notorisk målskytt som redan i år gjort 8 mål på 4 matcher och som historiskt vunnit skytteligor på löpande band. Han är en stor, stark och explosiv 9a som skjuter bra med bägge fötterna. För oss är inte Oskar en kortsiktig lösning utan någon vi vill bygga med på lite längre sikt. Det kan ta lite tid att anpassa sig till en ny stad, ett nytt lag och en högre serienivå men vi hoppas att Oskar skall kunna växa ut till att bli en skyttekung även här hos oss.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland