Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde. Petter Thelin lämnar Kramfors för Stöde.

Nästa skyttekung klar för Stöde – Kramfors mål-spruta Petter Thelin har kritat på


(2019-12-06)
Stöde släpper ytterligare en värvarbomb!
Igår Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Idag Kramfors målspruta Petter Thelin. 24-åringen som även har ett förflutet i allsvenska toppklubben Malmö FF.
– En kille som varit med om en hel del trots sin ringa ålder, säger Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.


Igår gjorde Stöde klart med Oskar Nordlund från IFK Timrå.
Nu spär man på med ytterligare en skyttekung - och en spelare som tillhört Malmö FF:s A-trupp!
Det är den 24-årige (fyller 25 i februari) anfallaren Petter Thelin som flyttat till Sundsvall vid årsskiftet och lämnar därmed moderklubben Kramfors-Alliansen.
Petter skadade sitt knä allvarligt för ett och ett halvt år sedan och gjorde comeback först inför höstspelet i tvåan i år. Trots en bra avslutning på serien trillade "Alliansen" ur tvåan med en hårsmån. För Petters del blir han nu kvar i division 2 även om tröjan blir röd och inte längre blåvit-randig.
För några år sedan var tröjan ljusblå. Den storvuxne måljägaren vann skytteligan i division 3 Mellersta Norrland 2012 med 25 mål på sina 21 matcher. Och det som blott 17-åring. Något som den skånska storklubben Malmö FF uppmärksammade och värvade helt sonika den talangfulle ynglingen. Något allsvenskt spel blev det dock inte utan han blev utlånad till Limhamn-Bunkeflo i division 1 Södra där han levererade fyra mål. Året därpå blev det en flytt till Skellefteå FF och spel i den norra division 1-serien innan han 2015 var tillbaka i sin moderklubb.

Så det är en 24-åring med en rejäl dos erfarenhet som Stöde IF knytit till sig. Bäva månde försvarsspelarna i division 2 Norrland 2020. Och då vet vi inte om fjolårets succéanfallare, Bleart Ugzmaijli, blir kvar i klubben
Det har en längre tid spekulerats till vilken klubb i Sundsvallsregionen har skulle gå till. GIF Sundsvall? IFK Timrå? Någon av division 3- eller 4-klubbarna. Svaret blev Stöde IF!
– Fått en väldigt bra bild av Petter som person och han kommer passa perfekt in hos oss i Stöde. Att han dessutom är en riktigt bra fotbollsspelare som kommer tillföra oss massor på planen gör Petter till en riktig toppvärvning, säger tränaren Anders Strandlund.
Nu gäller det för tränare Strandlund att göra plats för TVÅ kungar i sitt rike. En delikat uppgift.

Texten kan komma att uppdateras med kommentarer från Petter Thelin.

Läs mer:
• Petter Thelin klar för Stöde