Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde. Oskar Nordlund ska fortsätta göra sina mål i Stöde.

Saken är Oskar! Nordlund har skrivit på för Stöde IF – lämnar IFK Timrå


(2019-12-05)
För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde han klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!
– Varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund om klubbytet.


För ett par dagar sedan fick Oskar Nordlund utmärkelsen "Årets Prestation" i Medelpadsfotbollen.
Idag gjorde den 27-årige anfallaren klart med en ny klubb och lämnar IFK Timrå efter två säsonger och dubbla skytteligatitlar i division 2 Norrland!

Varför föll valet på Stöde IF?
– Familjen. Och varför åka femton mil till och från träning när det bara tar en kvart-tjugo minuter till Stöde då vi spelar i samma serie. Och i Anders Strandlund har de en tränare som jag har en bra relation till, säger Oskar Nordlund.

Vad tror du om Stödes chanser som debutant i tvåan?
– Återkom med den frågan i februari. Som läget är nu har jag ingen aning om vad Stöde får ihop för lag men förhoppningsvis blir vi slagkraftiga.

Du som spelat flera säsonger vet ju att steget mellan trean och tvåan är stort.
– Ja, så är det men förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa till med min rutin och erfarenhet.

Och den obligatoriska frågan. Inte hört något från GIF Sundsvall i år heller? Mot IFK Norrköping i Svenska Cupen visade du att du kan skapa målchanser även mot allsvenskt motstånd. Du gjorde ju också ett mål.
– Nej, inte hört något. Hade varit kul med åtminstone någon månads provspel för att få en ärlig chans. Blir man sidsteppad efter det så har i alla fall båda parter getts en chans.

Vad händer om t ex nykomlingarna i Superettan, Umeå FC, hör av sig eller någon annan elitklubb?
– Stöde vet att jag vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och kommer inte att sätta sig på tvären. Kommer det ett seriöst anbud och att det blir en flytt får jag diskutera det med familjen. Vore kul att testa spel på en hög nivå innan man blir för gammal även om det inte blir i GIF Sundsvall...

I Stöde IF är man givetvis nöjd över sitt kap.
– Fantastiskt roligt att han valde Stöde IF. Vi har jobbat hårt med att signa Oskar och jag ä mycket glad, nöjd och stolt att vi lyckades, säger nye sportchefen Mats Carlsson.
– Viktigt med en spelare som har rutin från division 2. Att han sen har ett mycket bra målsnitt gör ju inte saken sämre, menar tränaren Anders "Strappa" Strandlund till klubbens hemsida.
– Oskar är vårt första nyförvärv men varför inte gå ut stenhårt, säger pressansvarige Mats "Pinnen" Edlund.
– Vi jobbar vidare på nya och gamla spelare och hoppas kunna presentera ett och annat ytterligare förvärv inom kort, fortsätter "Pinnen".