Stöde IF vann division 3 Mellersta Norrland i år och kvalificerade sig för spel i tvåan 2020! Nu väntar spelarna på att styrelsen ska ta beslutet om att det även blir en verklighet. Främre raden fr v. Rabii Hamdan, Tayron Martin, Josh Chatee, Semir Salia, Mattias Norin, Bleart Ugzmajli och Ben Slade. Foto: Linnea Zätterquist.
Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020. Mattis Backlund, ordförande i Stöde IF, tror och hoppas på division 2-spel 2020.

Stöde IF har bestämt sig för spel i division 2 – till 99 procent...

(2019-11-05)
Igår fick Lokalfotbollen det glädjande beskedet om att Stöde tackat ja till spel i division 2 Norrland nästa år.
Men idag dementerar ordföranden Mattis Backlund att så är fallet.
– Vi hade ett medlemsmöte igår kväll och vi har inte tagit något officiellt beslut ännu, men till 99 procent kommer vi nog att spela i tvåan om vi löser ett par stöttestenar, säger föreningens unge ordförande.


Det var inte bara glädje i Stöde när det röda laget kvalificerade sig för division 2-spel för första gången i klubbens 101-åriiga historia.
På sociala medier har det bildats ett "för och emot" division 2-spel där många oroat sig för klubbens ekonomi.
– Helt klart är att det är betydligt dyrare att spela i division 2 med alla resor och eventuella övernattningar och spelarkontrakt, säger unge ordföranden och förre spelaren Mattis Backlund.
Mattias fortsätter:
– Det krävs mycket även runt i kring laget med fler personer engagerade och rent administrativt från klubben. Men jag är övertygad om att det här är saker som vi kommer att hitta lösningar på. Rent formelt har vi inte tackat ja till Svenska Fotbollförbundet ännu men det är i stort sett klart till 99 procent att vi spelar i division 2 nästa år, avslutar Mattis Backlund. 
– Jag jobbar efter förutsättningarna att det är spel i division 2 som gäller och har kontakt med fjolårets spelartrupp och jobbar även på att hitta nya spelare. Det är redan många som hört av sig och vill spela i tvåan med oss, säger tränaren Anders Strandlund.

Gå tillbaka till Nyheter div 2 Norrland 2020