Amaro Bahtijar flyttar till grannlandet. Amaro Bahtijar flyttar till grannlandet.

Amaro Bahtijar lämnar IFK Timrå – går till förre tränarens klubb i Norge: "Viktig spelare för oss" 


(2020-01-27)
IFK Timrås mittfältare Amaro Bahtijar flyttar utomlands.
Det är förre tränaren Mattias Nylund som lockat över den spelskicklige 21-åringen till sin nya klubb i Norge, Steinkjer FK.
– Han kommer bli en jätteviktig spelare för oss, säger Mattias Nylund.


Amaro Bahtjar är bara 21-år men har redan spelat seniorfotboll i Sund IF, Ånge IF och GIF Sundsvall, där det även hann bli allsvensk debut.
Ifjol lirade han med IFK Timrå men nu väljer den spelskicklige mittfältaren att fortsätta karriären på andra sidan kölen. Det är nämlige förre Timråtränaren Mattias Nylund som lockat honom till sin nya klubb Steinkjer FK i den norska tredjedivisionen.
– Amaro är en central mittfältare som jag har bra koll på så klart. Jag tror han med de kvaliteter han har kommer bli en jätteviktig spelare för oss. Vi är jätteglada, säger Mattias Nylund  till ST-sporten.
Nylund trivs bra i sin nya klubb.
– Känslan är jättegod så långt. Man känner att det är en klubb som vill framåt efter några tuffa år. Det är spännande att vara en del av det här nybygget, säger han.

Amaro Bahtijar säger själv så här om övergången:
– Jag har egentligen alltid FC Norr United i mitt hjärta men just nu platsade jag inte där. Nä, skämt å sido. Valet var ganska enkelt när Mattias Nylund ringde till mig och vill ha mig till Norge. Jag tror på sättet han vill spela fotboll. Han är en fantastisk tränare.

Jag önskar Timrå all lycka. Om GIF Sundsvall så var det bara en träning då dom behövde utfyllnads spelare.

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland