Ifjol gjorde IFK Timrå mål på allsvenska IFK Norrköping i Svenska Cupen. Nu drar man sig ur division 2 Norrland och får börja försöka göra mål på lagen i Medelpadssexan istället. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

IFK Timrå drar sig ur spel i division 2 Norrland – spelartappen blev för många och för tunga


(2020-02-10)
Spelartappen blev för många och för tunga.
IFK Timrå drar sig ur division 2 Norrland och satsar på spel i Medelpadssexan istället.

– Då vi inte nått de mål vi hade uppställda gällande organisation kring herrlaget, ekonomi och spelartrupp väljer vi att ta detta beslut, säger klubbens ordförande Lena Udd.

Trots sportchefen Hasse Lundbergs ansträngningar. Alla spelartappen blev för många och för tunga. Nu drar sig IFK Timrå ur division 2 Norrland.
– Ja, vi måste tyvärr meddela att så blir fallet. Herrsektionen och föreningen har arbetat för att delta i seriespel i tvåan, men då vi inte nått de mål vi hade uppställda gällande organisation kring herrlaget, ekonomi och spelartrupp väljer vi att ta detta beslut, säger klubbens ordförande Lena Udd.

Vi är inne en bra bit i februari och kanske i senaste laget att dra sig ur?
– Hade vi gått in i serien med de förutsättningar vi ser idag föreligger en stor risk för att vi inte kunnat genomföra seriespelet fullt ut och vi tar ett ansvar mot seriens övriga lag i och med att vi inte riskerar att behöva dra oss ur under pågående säsong. Beklagligt att beslutet tas så sent, men vi har verkligen arbetat febrilt in det sista för att nå en hållbar lösning, säger Lena Udd.

Vad händer nu?
– Vi tar i och med detta beslut ett stort ansvar gentemot föreningens medlemmar och vår ekonomi. Vi lägger nu våra resurser på att bygga för framtiden och vårt lag i division sex axlar rollen som representationslag, säger Lena Udd..

IFK Timrå börjar alltså om i Medelpadssexan vilket betyder att den nytillträdda tränarduon Haris Devic och Dacian Dacin med all säkerhet kommer att lämna sitt uppdrag. Sak samma med de spelare i truppen som har högre ambitioner än spel i division 6 Medelpad. Så spelarflykten och jakten lär fortsätta på den kader som fortfarande ännu finns kvar.
Beslutet att dra sig ur kommer ändå som en överraskning. Man hade en spelartrupp på 19 man och enligt sportchefen Hasse Lundberg var den tillräckligt slagkraftig för att hänga kvar i tvåan när jag språkade men honom för någon dryg vecka sedan. Och skulle man ändå åkt ur hade man spelat division 3-fotboll nästa år. Nu kommer det att ta många år att klättra tillbaka till den nivån för en förening som har många "coming men" bland de yngre förmågorna. Rätt val? Det får framtiden utvisa.

Tilll Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland