Granit Buzuku lämnar IFK Timrå och följer med tränaren Mattias Nylund och Amaro Bahtijar till norska Steinkier FK. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Granit Buzuku nästa spelare att lämna IFK Timrå – gör som Amaro, drar till Mattias Nylunds Steinkier


(2020-01-29)
Årets silly season är så här långt en mardröm för IFK Timrå då den ena tongivande spelaren efter den andra lämnar klubben.
Senast i raden är Granit Buzuku som, precis som Amaro Bahjitar, följer med tränaren Mattias Nylund till norska Steinker FK.
– När Nylund gick dit blev det intressant, han är en riktigt bra tränare, säger den 26-årige poängspelaren.


IFK Timrå ser ut att gå en tuff säsong till mötes. Redan nu har klubben tappat Amaro Bahjitar till Steinkjer FK, Norge, Oskar Nordlund, Johan Ödmark och Osman Aksoy till Stöde IF samt Samuel Keflit till FC Norr United. Nu gör poängspelaren precis som Amaro Bahjitar och följer med tränaren Mattias Nylund till norska Steinkier. Granit som under den gångna säsongen återvände till IFK Timrå efter en dryg halvsäsong i den norska klubben Levanger FK då familjen väntade barn.
– Det kommer vara tufft att vara utan familjen, men jag får åka dit och ha fokus på det jag ska göra. Det står uppflyttning i kontraktet som Nylund gav mig, säger den 26-årige mittfältaren till ST-sporten och skrattar,
Så här säger Granit om valet av Steinkier FK:
– När Nylund gick dit blev det intressant, han är en riktigt bra tränare. Jag har varit i de där trakterna förut och vet att det är en stor klubb. Det är lite känsligt eftersom jag spelat för Levanger och det är ett hett derby mellan dem. Jag gjorde två mål och två assist mot Steinkjer i cupen förra året, säger Granit Buzuku.

Granit är som sagt inte den första spelaren som drar till Nylunds Steinkier, För några dagar sedan bestämde sig även Amaro Bahjitar.
– Att vi lyckats komma i mål med Granit känns jättebra, det är en spelare som jag ser framför mig kommer göra skillnad för oss utifrån hans kvaliteter som fotbollsspelare men också som person. Jag känner mig väldigt trygg med de här två spelarna som jag lyckats knyta till klubben den här veckan, säger Mattias Nylund.
Granit Buzuku är den sjätte spelaren som IFK Timrå tappar denna silly season.
– Timrå var egentligen enda alternativet för mig om jag skulle stanna i Sundsvall. Jag hoppas verkligen att det går bra för dem, men nu drar jag till Steinkier och ser fram emot att försöka ta upp dem. Det är en proffsig klubb, säger Granit Buzuku.

Till Silly season

Tillbaka till div 2 Norrland