Haris Devic spelade division 1-fotboll i IFK Timrå. Nu blir han tränare i klubben. Haris Devic spelade division 1-fotboll i IFK Timrå. Nu blir han tränare i klubben.

IFK Timrås nya tränarduo klar: "Två före detta Boden-sare"


(2019-12-13)
Han har spelat division 1-fotboll med IFK Timrå och ifjol var han spelande tränare i Kubikenborgs IF.
Nu tar han över som tränare för division 2-klubben och får Dacian Dacin som assisterande.
– Två före detta Bodenlirare som känner varandra sedan tidigare och ville ta ett lag tillsammans, säger sportchefen  Hasse Lundberg.


Det blev ingen förlängning med Mattias Nylund som tog vid efter Robert Englund och Göran Sundqvist under hösten.
Nu står det klart att Haris Devis lämnar Kuben och blir huvudtränare i IFK Timrå och får Dacian Dacin som assisterande. Dacian som ifjol hade samma roll i Härnösands FF.
– Två före detta Bodenlirare som känner varandra sedan tidigare och ville ta ett lag tillsammans. Så nu finns det tre Bodensare i IFK Timrå, säger sportchefen och Norrbottenbördige Hasse Lundberg.
Haris har ett tidigare förflutet i klubben och var bland annat med och spelade division 1-fotboll 2007

Så här säger Haris Devic om att återvända till IFK Timrå, denna gång som tränare:
– Jag får  min gamla Bodenkompis Dacian Dacin som på papperet kommer att fungera som assisterande men i verkligheten är så att Vi kommer jobba tillsammans  och fokusera på lagets och våran  utveckling.
- Att komma tillbaka till IFK Timrå blir spännande. IFK var min första klubb i Sverige och jag har fina minnen därifrån som spelare. Vi hade ett bra lag och vann tvåan och gick upp i division 1 2006 efter bland annat fjorton raka segrar. Så det känns lite som att komma hem. Kommer inte att spela något då division 2 är lite för hög nivå för mig numera utan kommer att koncentrera mig på tränarbiten även om suget att lira kommer att finnas kvar, avslutar Haris Devic. 

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med IFK Timrås sportchef Hasse Lundberg efter premiären mot GIF U19 och om valet om ny tränare

Gå tillbaka till Nyheter div 2 Norrland 2020