Linda Udd, ordförande i IFK Timrå. Linda Udd, ordförande i IFK Timrå.

IFK Timrås ordförande dementerar tränarfrågan: "Det handlade visst om pengar"


(2019-12-12)
Igår berättade Lokalfotbollen att Mattias Nylund tackat nej till att träna IFK Timrå 2020 men att det inte handlade om pengar.
– Det vill jag dementera. Det handlade visst om tränararvodets omfattning, säger klubbens ordförande Linda Udd.


Igår berättade Lokalfotbollen att förhandlingarna mellan IFK Timrå och Mattias Nylund runnit ut i sanden och att man inte nått något avslut. Detta enligt Nylund (läs artikel nedan).
Nu dementerar klubbens ordförande Linda Udd påståendet:
– Vi har förhandlat i flera veckor med Mattias men kom aldrig överens gällande omfattningen av tränararvodet. Han tyckte att vårt erbjudande var för lågt och det han begärde var vi inte villiga att betala. Därefter önskade vi varandra lycka till och vi gick vidare i vår jakt på en ny tränare. 
Linda Udd fortsätter:
– Därför kändes det inte kul att läsa vad Mattias sade till Lokalfotbollen igår att det inte handlade om pengar och att vi inte ens förhandlat. Det stämmer inte överens med vår verklighet. Det kom ut som om att vi varit oärliga gentemot spelartruppen vilket medförde att några hörde av sig till mig och sportchefen Hasse Lundberg i går kväll. Tråkigt då vi hela tiden varit transparanta i tränarfrågan gentemot spelarna.
IFK Timrå ligger sedan en tid i förhandlingar med en annan tränare.
– Ja, och vi hoppas få besked om hur det blir de närmaste dagarna. Kanske redan idag, avslutar Linda Udd.

Gå tillbaka till Nyheter div 2 Norrland 2020