Mika Lindroos lämnar Sund och vänder tillbaka till Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Försvarsgeneralen återvänder till Stöde efter att ha varit med och fört tillbaka Sund till trean: "Bra injektion"

(2021-02-02)
Ifjol var Mika Lindroos med och förde Sund tillbaka till division 3.
Nu är den 32-årige försvarsgeneralen tillbaka i Stöde för en ny satsning efter att man fått tillökning i familjen

– Mika är en bra injektion i truppen med sin person men också i spelet med sin fysiska närvaro, säger ass. tränaren Robert Englund.

2019 valde Stödes lagkapten Mika Lindroos att byta till Sund IF då det väntades tillökning i familjen och han ville drar ner på resandet gällande träningar och matcher.
Nu väljer den 32-årige försvarsgeneralen att satsa igen och återvänder till Stöde IF.
– Först och främst är det roligt att Mika åter vill ge sig chansen på den här nivån igen. Det finns många duktiga spelare på division 3- och 4-nivå som skulle kunna ta ett steg till. Av någon anledning är det för många som inte vill ta steget till ett lag i tvåan, säger Stödes ass. tränare Robert Englund lite besviket.

"Robban" fortsätter:
– Känns därför extra roligt att det är Mika som gör det. Han har varit i klubben tidigare och är en bra injektion i truppen med sin person men också i spelet med sin fysiska närvaro. När vi nu plockat in några yngre killar blir Mika en bra balans med sin rutin och erfarenhet som kompletterar lagbygget.

2016 och 2017 spelade han för IFK Sundsvall i fyran men den 187 cm långe finländaren har även ett förflutet i Tannerforsklubbarna TPV och Tampere United innan flytten till Sverige.

Läs även:
• Stöde adderar Salah Gharib från Sund: "Bra karaktär"
• • Hemvändande mittfältare väljer Stöde: "Nyttig tvåvägsspelare"

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland 2021