I samband med samarbetet mellan Stöde IF och GIF Sundsvall lånar Superettanklubben ut de tre talangerna Filip Widén, Vilde Ståhl och Lukas Lindbäck till Stöde för seniorspel i tvåan för sin fortsatta utveckling.

Stöde IF + GIF Sundsvall = sant:
"Bra miljö för fortsatt utveckling"


(2021-01-17)
Stöde IF och GIF Sundsvall inleder ett samarbete för att minska klyftan mellan spel i Superettan och ungdoms-fotbollen.
Redan i första steget har tre spelare från GIF kritat på för division 2-klubben.
– Stöde IF ska vara ett alternativ och en miljö för fortsatt utveckling för de spelare som tar steget från GIF Sundsvalls akademi till seniorspel men inte går direkt in i Giffarmas A-lagstrupp, säger Robert Englund.

Stöde IF och GIF Sundsvall inleder ett samarbete. 
Så här skriver klubben på sin hemsida;
"Under föregående vecka hade vår tränarduo Anders Strandlund och Robert Englund ett möte med GIF Sundsvall. På mötet bestämdes att klubbarna ska samverka och hjälpa varandra genom att Stöde IF är ett alternativ och en miljö för fortsatt utveckling för de spelare som tar steget från GIF Sundsvalls akademi till seniorspel men inte går direkt in i GIF Sundsvalls A-lagstrupp. På så sätt blir spelarna kvar i distriktet, Stöde blir ett naturligt steg för spelarnas fortsatta utveckling och seniorkarriär samt att vi skapar en ännu bättre träningskultur med ambitiösa och välskolade spelare.
Genom denna samverkan skapar vi en träningskultur som inte bara kommer bidra till Stödes målsättning att vara ett topplag i div 2 Norrland men också något som kommer bidra till Medelpads fotbollens fortsatta utveckling.
Vi tycker detta är ett viktigt initiativ för den fortsatta utvecklingen av fotbollen i Medelpad och vi ser verkligen framemot den fortsatta kontakten med GIF Sundsvall i båda klubbars strävan att ta nästa steg".

I samband med denna samverkan kan nu Stöde presentera tre nyförvärv:

Filip Widén:
Född 2001. Målvakt. Bra i luftspelet och har en väldigt bra fysik. Explosiv och spänstig. Duktig med fötterna. Var ifjol tredjemålvakt i A-laget men behöver matchning på seniornivå för att ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Lukas Lindbäck:
Stabil mittback/vänsterback som gjort landslagsläger med P01 landslaget. Har bra tillslag med vänsterfoten och stark i defensiven.

Vilde Ståhl:
Född 2002. Fysisk och löpstark högerback med härlig inställning. Laglojal och outtröttlig. Son till gamle GIF-mittbacken Kalle Ståhl,

Läs även:
• Snökaos i Sundsvall – då är 17-årige Adis på tränings-läger utanför Barcelona.
• Erik Karlsson lämnar Stöde och tvåan för Kuben och spel i Medelpads-allsvenskan: "Klättra i seriesystemet".
• Spikat! Här är Stöde IF:s fjorton motståndare i division 2 Norrland 2021.
• Stöde bygger inför 2021: "Jobbet är i full gång"
• Stödes IF:s tränarduo får fortsatt förtroende: "Bygget av spelartruppen intensifieras".

Tillbaka till Nyheter, div. 2 Norrland 2021