Sofie Brundin är tillbaka i SDFF. Sofie Brundin är tillbaka i SDFF.

Sofie Brundin är tillbaka i SDFF – debuterade i andra-lagets 5-0-seger över Fränsta

(2020-06-25)
Efter några års studier och fotbolls-spelande i USA var Sofie Brundin tillbaka i SDFF-dressen.
Comebacken skedde i andralaget borta mot Fränsta i den lokala damtrean.
Och visst slutade återkomsten med seger – 5-0!
– Talande siffror och kul att Sofie är tillbaka i klubben, hon kommer att bli en jätteförstärkning, säger SDFF:s matchcoach och gamle GIF-backen Mats Barkemo. 


SDFF visade upp ett nyförvärv i andralagets match borta mot Fr'änsta i Damtrean. Det är mittbacken Sofie Brundin som är tillbaka i landet efter ett par års studerande i USA där hon även spelat collegefotboll.
Dagens match blev kanske inte någon värdemätare då det unga SDFF-laget var klassen bättre än Fränsta. Hemmalaget som ändå gjorde en bra prestation sett till sina förutsättningar.
Eira Lundqvist inledde kvällens målskytte för gästerna med att både sätta 1-0 och även 2-0 första kvarten.

Fränsta krigade på i defensiven och det tog till minut 64 innan Ida Åkerlund satte 0-3. I rena glädjen satte Ida även fyran nästan på direkten.
Matchens sista mål blev det vackraste. Med kvarten kvar bjöd just Ida Åkerlund bjöd Klara Forslund fritt fram efter en magisk genomskärare som Klara bara hade att rulla in till 5-0 i värmen.

Tränarsnack:
– Det blev lite stora siffror till slut men överlag gör vi en bra match mot ett bättre lag. De kom med några division 1-spelare vilket syntes på tempot emellanåt. Vi hade lite svårt att komma åt bollen men när vi väl gjorde det tycker jag att vi vårdade den bra och hade några fina anfall, säger Fränstas tränare Mikael Dahl.
– Talande siffror även om vi hade kunnat gjort ett par fler mål sett till de chanser vi skapade. Den första halvleken var hyfsat jämn men i andra tror jag inte vi släppte till ett enda avslut mot eget mål. Kul att Sofie Brundin är tillbaka i klubben, hon kommer att bli en jätteförstärkning, säger SDFF:s matchcoach och gamle GIF-backen Mats Barkemo. 

Bäst på plan:
Målvaktslånet från samarbetsklubben Stöde IF, Urte Meskauskaite, gjorde en stark insats mellan stolparna. Mittbacken Nora Persson ska även hon ha överbetyg i Fränsta.
Sofie Brundin i SDFF:s mittförsvar visade att hon kommer att bli en tillgång för A-laget när hon är ikapp träningsmässigt. I övrigt var det en bra laginsats.
Evigt unge domaren Nilla Sjödberg klockren i sina bedömningar och behövde inte heller dela ut några "ostskivor".

Fränsta IK - Sundsvalls DFF 2 0-5
2020-06-25 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Eira Lundqvist (60)
0-2 Eira Lundqvist (13)
0-3 Ida Åkerlund (64)
0-4 Ida Åkerlund (66)
0-5 Klara Forslund (74)
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Ass. domare: Robin Bergman och Theo Evjen
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Medelpad/Hälsingland, damer